Zomerse opblaasartikelen apart inzamelen en recyclen

Terug naar overzicht

Zomerse opblaasartikelen apart inzamelen en recyclen

Heeft u thuis een lekke strandbal of lek opblaasfiguur liggen? Kapotte opblaasartikelen kunt u apart inleveren bij de milieustraat. Van 15 mei tot eind oktober staat hiervoor een speciale container op de milieustraten in Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas. Zo krijgen uw kapotte opblaasartikelen een tweede leven als grondstof voor een slipper, tuinslag of schoenzool.

Het gaat om bijvoorbeeld zwembanden, opblaasfiguren, strandballen en (kleinere) zwembadjes. Opblaasartikelen die bedoeld zijn voor waterpret én die met de mond opgeblazen kunnen worden. Cyclus zamelt de zomerse opblaasartikelen in op de milieustraten. Ook kunnen de opblaasartikelen ingeleverd worden bij de Mobiele Milieustraat in de deelnemende gemeenten. De opblaasartikelen moeten dan wel in een boodschappentas passen. U kunt de opblaasartikelen tot en met eind oktober inleveren. Vinyrecycling zorgt er vervolgens voor dat de opblaasartikelen 100% gerecycled worden.

Op deze milieustraten staat een aparte container voor opblaasartikelen:

  • Portugalweg 6, Bodegraven (Bodegraven-Reeuwijk)
  • Goudkade 25, Gouda
  • Stormsweg 11, Krimpen aan den IJssel
  • Veerweg 10, Bergambacht (Krimpenerwaard)
  • Coenecoop 53, Waddinxveen
  • 1e Tochtweg 9B, Nieuwerkerk aan den IJssel (Zuidplas)

Meer weten over het aanbieden van opblaasartikelen? Kijk dan in de digitale afvalkalender

Recycling

Opblaasartikelen zijn gemaakt van PVC. Dit is een materiaal dat goed is te recyclen. Het is daarom zonde om deze artikelen bij het restafval te gooien en te laten verbranden in de verbrandingsinstallatie. Om de zomerse opblaasartikelen een tweede leven te geven, werkt Cyclus samen met Vinylrecycling in Lelystad. Hierdoor worden opblaasfiguren, luchtbedden en zwembadjes een grondstof voor bijvoorbeeld een tuinslang, slipper en schoenzool. Zo werken we samen aan een circulaire economie.