Wijzigingen afvalinzameling 2020

Terug naar overzicht

Wijzigingen afvalinzameling 2020

Met ingang van 1 januari 2020 is voor veel inwoners in de Cyclus-regio de afvalinzameling gewijzigd. De nieuwe inzameldata voor 2020 staan in de digitale afvalkalender en de app van Cyclus. Benieuwd wanneer we in 2020 uw huishoudelijk inzamelen? Neem een kijkje via www.cyclusnv.nl en log in met uw postcode en huisnummer. 

Waarom zijn de inzameldagen veranderd?
Om de afvalinzameling in de gehele regio beter te kunnen organiseren zijn de inzamelroutes verbeterd in de regio. Daarbij starten een aantal inzamelvoertuigen sinds 1 januari 2020 vanaf een nieuwe, extra standplaats in Alphen aan den Rijn. Hierdoor kunnen we de inzamelvoertuigen en het personeel effici├źnter en duurzamer inzetten en beter verdelen over de gemeenten. Hierdoor kan het zijn dat we het huishoudelijk afval in uw straat op een ander moment inzamelen dan u gewend bent. 

Deelnemende gemeenten
De digitale afvalkalender op www.cyclusnv.nl en de app zijn bedoeld voor inwoners van de volgende gemeenten: Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Kaag en Braassem, Krimpenerwaard, Montfoort, Nieuwkoop, Waddinxveen en Zuidplas. Inwoners van Krimpen aan den IJssel en Oudewater kunnen terecht op www.mijnafvalwijzer.nl.