Wijziging aanbiedtijden afval tijdens zomerperiode

Terug naar overzicht

Wijziging aanbiedtijden afval tijdens zomerperiode

De afgelopen jaren is gebleken dat in de zomerperiode steeds vaker hogere temperaturen voorkomen. Om medewerkers van de afvalinzameling in staat te stellen om vroeger te beginnen en eerder, voor de piek in de hitte, klaar te zijn met de inzameling wijzigt Cyclus van juni tot en met september de aanbiedtijden.

Bij een temperatuur van 27 graden of hoger wordt bij Cyclus het hitteprotocol in gang gezet. Dit houdt in dat de afvalinzameling bij een temperatuur van 27 graden of hoger eerder kan starten, namelijk rond 07.00 uur in plaats van 08.00 uur.

Om dit mogelijk te maken vraagt Cyclus alle inwoners van de Cyclusregio van donderdag 1 juni tot en met zaterdag 30 september 2023 hun minicontainer en PMD-zakken uiterlijk om 06.30 uur op de inzameldag aan te bieden. Vanaf wanneer inwoners hun minicontainer en PMD-zakken aan mogen bieden verschilt per gemeente. Bekijk hiervoor de aanbiedregels in de digitale afvalkalender via www.cyclusnv.nl/afvalkalender of download de Cyclus afval-app.

De aangepaste aanbiedtijden hebben betrekking op de afvalstromen rest, PMD, GFT+E en oud papier en karton dat in minicontainers wordt aangeboden en PMD-zakken. De aanbiedtijd voor oud papier en karton dat los aangeboden wordt, blijft ongewijzigd.

Voorspelbaarheid

Warme temperaturen en code oranje of rood kunnen in sommige gevallen pas 12 tot 24 uur van te voren voorspeld worden. Om de inzameling voorspoedig te laten verlopen, waarbij er zo min mogelijk nagereden hoeft te worden, vraagt Cyclus alle inwoners gedurende de zomerperiode rekening te houden met de aangepaste aanbiedtijden. Zo houdt Cyclus de inzameling op hete dagen werkbaar voor de medewerkers.

Deze regeling geldt voor de volgende gemeenten in de Cyclusregio: Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Kaag en Braassem, Krimpenerwaard, Krimpen aan den IJssel, Montfoort, Nieuwkoop, Oudewater, Waddinxveen en Zuidplas.

Meer informatie

Heeft u vragen over de afvalinzameling of de aanbiedtijden? Kijk dan in de Cyclus afval-app of neem contact op met de Klantenservice van Cyclus. Dit kan per e-mail via info@cyclusnv.nl of telefonisch via 0182-547500 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).