Wij zoeken een specialist productontwikkeling en portfoliobeheer

Wij zoeken een: Specialist productontwikkeling en portfoliobeheer
32-40 uur per week, voor tenminste de duur van twee jaar.
 

Cyclus is voor gemeenten, hun inwoners en bedrijven, de schakel tussen afval en de opwerking tot waardevolle grondstoffen. Wij werken op een maatschappelijk verantwoorde manier aan een schone en veilige leefomgeving.

 

Cyclus is een overheids-NV, werkt in het Groene Hart en verzorgt voor 12 gemeenten de afvalinzameling, en voor enkele van hen ook de reiniging en gladheidsbestrijding.

 

Als specialist productontwikkeling en portfoliobeheer ben jij op de toekomst gericht. Jij zorgt ervoor dat we ook de komende jaren onze klanten die producten (diensten) bieden waar zij behoefte aan hebben. Sterker nog, met jouw kennis van de markt en de ontwikkelingen daarin weet jij nog eerder dan de klant wat ze willen en zorg je ervoor dat Cyclus in deze behoefte kan voorzien en daarmee de klant ontzorgt. Je hebt een visie en je verdiept je continu in de behoeften van diverse partijen. Je weet je ideeën, met behulp van je collega’s, van A tot Z te ontwikkelen tot een product.

 

Ben jij te omschrijven als iemand met een sterk conceptueel vermogen, verstand van zaken, die stevig in de schoenen staat en heb je de voorkeur voor een praktisch en dynamisch bedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Wat ga je doen?
Je werkt binnen ons team Logistiek en Ontwikkeling (dit heet nu nog het Bedrijfsbureau). Hier vindt het zogenaamde ‘denkwerk’ voor de operationele uitvoering plaats. Je werkt nauw samen met onze grondstoffenmanager en functionarissen op diverse andere specialismen, zoals logistiek en inzamelmiddelen.

Als specialist productontwikkeling en portfoliobeheer pak je onder andere de volgende taken op:

 • Het volgen van de ontwikkelingen op de markt, op het gebied van afvalinzameling, reiniging, de circulaire economie en retourlogistiek. Je bent continu bezig met het leren van nieuwe dingen;
 • Het omzetten van jouw kennis en bevindingen in een productaanbod dat oplossingen biedt voor de uitdagingen die de klanten van Cyclus ervaren;
 • Het beheren van de huidige portfolio en productbladen;
 • (Beleids-) advisering aan gemeenten en aan het MT van Cyclus;
 • Analyseren van prestaties en innovatie/concept-voorstellen doen;
 • Projecten leiden / concepten uitwerken
 • Het actief meedenken over het bedrijf en haar processen
   

En jij?
Je bent een energieke, open en toekomstgerichte persoon. Je werkt graag samen met anderen en bent geïnteresseerd in je omgeving. Je laat je niet snel uit het veld slaan en houdt je oog op de stip die je zelf op de horizon hebt gezet. Je identificeert je met onze kernwaarden VOES: Vakkundig, Ondernemend, Eerlijk en Samen presteren.

 

En verder:

 • Heb je HBO/WO werk- en denkniveau, denk aan een opleiding die creativiteit koppelt aan gedegen uitwerking en doorrekening zoals bijvoorbeeld industrieel ontwerpen;
 • Heb je ervaring met adviseren en het uitwerken van conceptvoorstellen;
 • Kennis van en ervaring met de afvalsector is een pre;
 • Je hebt ervaring met het leiden van projecten;
 • Je bent communicatief sterk;
 • Je bent conceptueel sterk;
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen;
 • Je weet de juiste prioriteiten te stellen en schat goed in welk specialisme je wanneer het best kunt inschakelen;
 • Naast onze kernwaarden herken je jezelf in de volgende sleutelwoorden; innovatief teamwork, daadkrachtig, commercieel en makkelijk benaderbaar

Nog geen CV van 5 kantjes? Maar wel ambitieus, toekomstgericht, vol met ideeën en conceptueel sterk?

Laat gerust van je horen!

 

Wat maakt het werken bij Cyclus zo plezierig?
Bij ons is geen dag hetzelfde. Onze medewerkers zijn trots op de collegialiteit en sfeer op het werk. Er is een sterke focus op het werk goed doen, omdat ons werk direct zichtbaar is. De balans tussen werk en privé wordt als goed gewaardeerd.

Wij bieden uiteraard goede arbeidsvoorwaarden, zoals een marktconform salaris, korting op zorg- en andere verzekeringen, opleidingen, reiskostenvergoeding en een persoonlijk arbeidsvoorwaarden budget van 13,19%.

 

Meer informatie
Lijkt deze functie jou een uitdaging en herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Stuur dan jouw curriculum vitae en motivatie uiterlijk 28 februari 2021 naar personeelsadviseur Claudia Wallast: P&O@cyclusnv.nl o.v.v. ‘Vacature Specialist P&P’.  

 

 

Voor vragen over de inhoud van de functie kan je terecht bij Jeroen de Vries, manager Bedrijfsbureau, 0182-547500.