Wij zoeken een (junior) inkoper

Wij zoeken een (junior) inkoper
(32 uur per week)

Cyclus is voor gemeenten, hun inwoners en bedrijven,  de schakel tussen afval en de opwerking tot waardevolle grondstoffen. Wij werken op een maatschappelijk verantwoorde manier aan een schone en veilige leefomgeving.

Iedere dag zetten onze medewerkers zich in voor een schone en veilige leefomgeving. We opereren in een maatschappij waarin producten en processen steeds meer circulair worden. Wat we nu nog afval noemen, wordt steeds meer gezien en benut als een bron van waardevolle grondstoffen. In de keten van afval naar grondstof wil Cyclus een logistieke sleutelrol vervullen. We spannen ons in om bij te dragen aan het verminderen van afvalstromen in ons verzorgingsgebied, het duurzaam verwerken van grondstoffen en het sluiten van de materiaalkringlopen. Op dit moment bestaat onze rol primair uit het inzamelen van afval in 11 gemeenten en voor enkele van hen ook de reiniging van de openbare ruimte en gladheidsbestrijding.  

De functie 

Als junior inkoper ben je medeverantwoordelijk voor een juiste uitvoering en doorontwikkeling van het inkoopbeleid van Cyclus. Je ondersteunt daarbij de inkoper op het gebied van Europese aanbestedingen, maar ook krijg je een belangrijke rol in het traject van meervoudig onderhandse aanbestedingen.

Je brengt verbindingen tot stand tussen de diverse organisatieonderdelen en hun inkoopbehoeften en stimuleert daarmee onze inkoopdoelen en contractbeheersing. Rekening houdende met mogelijkheden in de markt en kostenbesparingen en efficiency. Daarbij hoort ook een planmatige aanpak en goede vastlegging van resultaten.

Ben jij te omschrijven als een aankomende topper op het gebied van doelmatige inkoop? Begrijp je ook voor welke uitdagingen onze klantgemeenten staan en hoe dit verband houdt met onze inkoop? Wil je werken bij een pragmatisch gericht en dynamisch bedrijf? En heb je een drive voor de verduurzaming van de samenleving? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Wat ga je doen?

Als junior inkoper geef jij uitvoering aan ons inkoopbeleid, je bent met name verantwoordelijk voor de tactische inkoopfase met daarbij de volgende taken:

 • Werken met softwarepakket Shopper in lijn met het ingezette inkoopbeleid; binnen Cyclus worden bestellingen decentraal geplaatst in het softwarepakket Shopper en jij zorgt ervoor dat  het inkoopproces hierbij gevolgd wordt. Jij helpt de gebruikers met vragen en draagt bij aan het optimaliseren van het systeem, bijvoorbeeld door het invoeren van artikelprijzen, leveranciersvoorwaarden en leveringstermijnen; 
 • Het ondersteunen bij onderhandelingen (prijs en leveringsvoorwaarden);
 • Het invoeren en beheren van enkelvoudig onderhandse contracten in Shopper;
 • Het procesmatig begeleiden van meervoudig onderhandse aanbestedingstrajecten aan de hand van een ‘Spend lijst’ waarbij prioriteiten worden gesteld. Na een inwerkperiode zul je hier een grote mate van zelfstandigheid in bereiken;
 • Het ondersteunen van de Inkoper bij Europese aanbestedingstrajecten aan de hand van de ‘inkoopkalender’. Hierin zul je qua kennis de mogelijkheid krijgen om te groeien;
 • Inkoop control: het opstellen van periodieke rapportages en analyse t.a.v. de uitvoering van het beleid;
 • Het signaleren van inkooprisico’s, het melden en zorgdragen van de follow up en de beheersmaatregelen.

En jij?

Je bent een energiek, flexibel en resultaatgericht persoon, maar bovenal ben je een verbinder! Je werkt graag samen met anderen en bent geïnteresseerd in je omgeving. Je hebt oog voor uiteenlopende belangen en weet hier op een correcte manier mee om te gaan. Je identificeert je met onze Cyclus kernwaarden VOES: Vakkundig, Ondernemend, Eerlijk en Samen presteren.

 • Je hebt een afgeronde relevante HBO opleiding of een MBO (niveau 4) opleiding met enkele jaren werkervaring;
 • Je beschikt over het diploma voor Nevi 1 of bent bereid dit te behalen;
 • Je hebt enige aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie of met vergelijkbare taken;
 • Je verdiept je graag tot in detail in hoe de wetgeving in elkaar steekt en weet dit te vertalen naar een praktijk die voor iedereen werkbaar is;  
 • Je bent doortastend en in staat om de contracteigenaren mee te nemen in de, soms wat taaie, processen, zonder daarbij de aap op de schouder te nemen;
 • Je streeft continu naar verdere professionalisering;
 • Je hebt affiniteit met de afvalsector en onze dienstverlening;
 • Naast onze kernwaarden herken je jezelf in de volgende sleutelwoorden; gedisciplineerd, prestatiegericht, integer en administratief onderlegd.

Wat maakt het werken bij Cyclus zo plezierig?

Bij ons is geen dag hetzelfde. Onze medewerkers zijn trots op de collegialiteit en sfeer op het werk. Er is een sterke focus op het werk goed doen, omdat ons werk direct zichtbaar is. De balans werk-privé wordt goed gewaardeerd. Wij bieden uiteraard goede arbeidsvoorwaarden, zoals een marktconform salaris, korting op zorg- en andere verzekeringen, opleidingen, reiskostenvergoeding en Persoonlijk Arbeidsvoorwaarden Budget van 13,19%. De functie junior inkoper is ingedeeld in schaal G van de CAO Grondstoffen, Energie en Omgeving (Services). Je wordt in deze schaal ingedeeld op basis van relevante werkervaring.

 

Meer informatie

Lijkt deze functie jou een uitdaging en herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Stuur dan uiterlijk

18  januari jouw CV en motivatie naar personeelsadviseur Claudia Wallast: P&O@cyclusnv.nl o.v.v. ‘Vacature JR Inkoper’ of bel naar 0182-547524.

Gezien de kerstperiode staat de vacature langer open dan gebruikelijk.

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Mandy Heesbeen, Inkoper op 0182-547500, zij vertelt je graag meer.

We zetten de vacature zowel intern als extern uit. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorkeur op externe kandidaten.