Wij zoeken een Informatiemanager

- 32 uur per week - 

 

Cyclus is voor gemeenten, hun inwoners en bedrijven,  de schakel tussen afval en de opwerking tot waardevolle grondstoffen. Wij werken op een maatschappelijk verantwoorde manier aan een schone en veilige leefomgeving.

Iedere dag zetten onze medewerkers zich in voor een schone en veilige leefomgeving. We opereren in een maatschappij waarin producten en processen steeds meer circulair worden. Wat we nu nog afval noemen, wordt steeds meer gezien en benut als een bron van waardevolle grondstoffen. In de keten van afval naar grondstof wil Cyclus een logistieke sleutelrol vervullen. We spannen ons in om bij te dragen aan het verminderen van afvalstromen in ons verzorgingsgebied, het duurzaam verwerken van grondstoffen en het sluiten van de materiaalkringlopen. Op dit moment bestaat onze rol primair uit het inzamelen van afval in 11 gemeenten en voor enkele van hen ook de reiniging van de openbare ruimte en gladheidsbestrijding.

 

Ben jij thuis in het vakgebied van Informatie management, praat je net zo graag in strategische bewoordingen als operationeel uitvoerend, vervul je graag de brugfunctie tussen de operationele uitvoering en veelal externe IT-leveranciers? Dan is dit je plek!

 

Wij zoeken een proactieve collega, met zicht op de ontwikkelingen binnen het IV-vakgebied, die  daarnaast oog heeft voor de ontwikkelingen in de Informatie technologie. Iemand die herkent waar deze systemen uiteindelijk versterkend werken voor de kwaliteit van levering van de uitvoerende organisatie onderdelen van Cyclus. Maar ook iemand die oog heeft voor waar de keuzes van vandaag effect hebben op overmorgen. Immers, de ontwikkeling van de IV-mogelijkheden gaat razendsnel.

 

Vind je het daarnaast uitdagend om als rechterhand van de manager Finance & Control coachend te zijn aan een klein team van zelfstandig opererende IV-experts?  Heb je daarin visie ontwikkeld en kun je daarvan ervaringen overleggen, dan is het plaatje wellicht helemaal compleet.

 

Jouw houding en gedrag sluiten goed aan bij de kernwaarden van Cyclus; VOES. Vakkundig, Ondernemend, Eerlijk en Samen presteren. Je gaat voor een goede prestatie, iedere dag weer en levert daarbij de beste kwaliteit. Jouw gedrag is een voorbeeld voor collega’s en het is sowieso prettig samenwerken met jou.

 

Je functie

Als Informatiemanager ben je in een platte organisatie uiteraard breed inzetbaar en van veel markten thuis. Je haalt energie uit een coachende seniorrol richting je directe collega’s, maar ook uit het adviseren en ondersteunen van de stakeholders binnen de hele organisatie, zodat zij hun werk optimaal kunnen uitvoeren. Uiteindelijk is elke collega binnen Cyclus een relevante stakeholder.

 

Met het hele BIC (Business Intelligence & Control) team geef je bovendien invulling aan continue ontwikkeling van de kwaliteit van IV-dienstverlening. Tezamen met de business én je team sta je voor de uitdaging voor om op een efficiënte wijze het applicatielandschap aan te sturen, waar Cyclus de komende jaren prima mee vooruit kan.

 

Wat ga je allemaal doen?

 • Definiëren van gemeenschappelijke en individuele doelen (samen met je collega’s), delen van voortgang en boeken en vieren van resultaten.
 • Voorzitten van diverse overleggen
 • Ondersteunen manager BIC in realisatie afdelingsdoelen en aansturing (Coachen directe teamleden)
 • Invulling geven aan de rol van Security manager en daarmee verantwoordelijk voor het uitvoeren van het informatiebeveiligingsdeel van het “informatiebeveiliging- en privacy beleid”
 • Verantwoordelijk voor beheersing maatregelen relevante control frameworks
 • Aanspreekpunt zijn voor interne & externe toezichthouders
 • Opstellen en bewaken IV-begroting
 • Opstellen en realiseren IV-roadmap
 • Aansturen IV-projecten
 • Adviseren en informeren Cyclus organisatie
 • Versterken aanpak data driven-decision making
 • Invulling geven aan strategisch & tactisch leveranciers/contract management

 

Je achtergrond

 • Je hebt minimaal een afgerond HBO opleiding, bij voorkeur richting Informatiekunde, functioneel beheer, IV-architect, Informatiewetenschappen of andere ICT gerelateerde opleiding;
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in het domein van Informatie voorziening;
 • Je bent bovendien ook thuis in het IT-vak, en kan daardoor invulling geven aan de vraagfunctie richting externe leveranciers (demand management);
 • Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring in een coördinerende/coachende rol;
 • Je herkent jezelf in de woorden besluitvaardigheid, faciliterend management, communicatief, behulpzaam en integer;
 • Je bent goed in het organiseren en plannen van de werkzaamheden en bent in staat je collega’s daarin mee te nemen;
 • Je staat voor continue ontwikkeling;
 • Je werkt zelfstandig, maar bent je bewust van het belang van goede communicatie met alle collega’s;
 • Je taalbeheersing is uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je bent thuis in de gangbare beheermodellen als ITIL, BiSL en project management methodieken;
 • Je bent thuis in ISO27001 en de AVG-wetgeving

 

Ons aanbod

Wij bieden je een functie met veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Thuiswerken behoort tot de mogelijkheden. Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden, zoals een marktconform salaris, korting op zorg- en andere verzekeringen, opleidingen, korting op sporten, een reiskostenvergoeding en een Persoonlijk Arbeidsvoorwaarden Budget van 13,19%. De vacature is ingeschaald conform de cao GEO, functieschaal L €4.156 t/m € 5.898. Nog niet zo ervaren als we vragen, maar wel belangrijke raakvlakken en ambitie? Geen probleem, we gaan graag met je in gesprek en kijken naar de mogelijkheden.

 

Meer informatie

Ben je enthousiast over deze functie, dan ontvangen wij graag je motivatie en CV vóór 1 juli a.s.
Wil je meer informatie over de sollicitatie procedure, dan kun je contact opnemen met Claudia Wallast, P&O adviseur. Wil je meer weten over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Thon Verbakel.

Sollicitaties met curriculum vitae kun je sturen naar: P&O@cyclusnv.nl o.v.v. ‘sollicitatie Informatiemanager’