Voorman Abdel over zijn werkzaamheden op het overslagstation

Abdel Tihouna is in 2006 begonnen bij de afdeling Beheer Openbare Ruimte en is in 2016 als ploegleider/voorman gestart op het overslagstation in Alphen aan den Rijn. Hier werkt hij onder andere met de kraan, helpt hij klanten afstorten, houdt hij alles schoon en doet hij de administratie bij de weegbrug. De weegbrug is een belangrijk onderdeel van het overslagstation. In dit artikel vertelt Abdel meer hierover.

 

Abdel: “Op dit moment komen er per dag ongeveer 50 voertuigen hun grofafval, restafval of oud papier en karton storten op het overslagstation in Alphen aan den Rijn. Ook het GFT+E komt via het overslagstation binnen en wordt gestort bij verwerker Indaver, die ook op dit terrein zit.”

 

Registratie

“Bij aankomst op het overslagstation zetten chauffeurs hun voertuig op de weegbrug en melden zich aan via het systeem. De meeste chauffeurs hebben een geregistreerde pas bij zich waarmee zij zich kunnen aanmelden. Op het scherm verschijnen de fracties waaruit de chauffeur moet kiezen. Bij het aanmelden worden alle gegevens geregistreerd zoals de organisatie, het kenteken, het afvalstroomnummer, welke fractie ze vervoeren en het volle gewicht van het voertuig. Deze gegevens hebben ze nodig om onder andere de kosten of opbrengsten te verrekenen met de betreffende gemeente of organisatie. Vervolgens mag de chauffeur doorrijden om te storten.”

 

Administratie

“Nadat de chauffeur heeft gestort, komt deze voor vertrek weer langs de weegbrug. Nu moet de chauffeur zich afmelden waarbij het lege gewicht van het voertuig wordt geregistreerd. Aan het einde van de dag moeten we alle administratie goed controleren want het kan ook nog wel eens fout gaan. Bijvoorbeeld als een chauffeur per ongeluk een verkeerde fractie aan vinkt. In dat geval bellen we naar de afdeling Bedrijfsadministratie om het aan te laten passen.”

 

Werkplezier

“Ik heb het nog steeds hartstikke naar mijn zin en de werkzaamheden zijn afwisselend. Ik heb veel plezier in het wegen, vooral omdat je veel mensen ziet en spreekt.”