Voorbereiding op gladheidsseizoen

Terug naar overzicht

Voorbereiding op gladheidsseizoen

Eind oktober gaat het gladheidsseizoen van start. Als het buiten kouder wordt en de wegen worden glad, dan zorgt Cyclus dat de wegen in Gouda begaanbaar blijven. Vanaf dit seizoen verzorgen we ook de gladheidsbestrijding voor de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Om goed beslagen ten ijs te komen, vinden in oktober twee proefuitrukken plaats. 

Op deze manier signaleren we of er bijvoorbeeld aanpassingen nodig zijn in de routes of dat er andere aandachtspunten zijn. Ook trainen we zo onze mensen. Door deze voorbereiding, zorgen we dat verkeersdeelnemers – als het straks glad is – veilig gebruik kunnen maken van de wegen, fietspaden en bruggen in beide gemeenten. 

Slim rijden en strooien

We mogen de gladheidsbestrijding vanaf dit jaar voor twee gemeenten uitvoeren. Dit gaf ons de kans om de routes nog eens tegen het licht te houden en aan te passen of te combineren. Tijdens alle veertien routes gaan we nauwkeurig om met het strooien van zout. We weten precies hoe breed de wegen zijn en van welke ondergrond, zodat we niet te weinig maar ook niet te veel zout op de weg strooien.