Vakvrouw Arenda over haar werk bij de Reiniging

Arenda Haak werkt sinds oktober 2020 voor Cyclus via Actief Werkt. Voordat ze voor Cyclus aan de slag ging, werkte Arenda in de zorg. Ze wilde liever buiten aan de slag en begon voor Cyclus als belader en stroomde door naar de Reiniging.

 

Arenda: “Ik kwam erachter dat de zorg niet helemaal mijn ding was en ik wilde graag buiten zijn. Ik zag een leuke vacature bij Cyclus waarbij je de mogelijkheid had om je vrachtwagenrijbewijs te halen. Dat wilde ik toen graag. Inmiddels ben ik doorgestroomd naar de reiniging waar ik het erg naar mijn zin heb.” Op de vraag wat er met haar wens is gebeurd om haar vrachtwagenrijbewijs te halen reageert ze lachend: “Nu ik alle smalle straatjes heb gezien waar chauffeurs zich doorheen moeten manoeuvreren, zit die wens niet meer zo hoog.”

 

Zelfstandig in een team

“Ik houd ervan om buiten zelfstandig bezig te zijn en zelf de regie te houden. Ik werk zelfstandig maar ook met een team samen. Daardoor kan ik nog altijd terugvallen op collega’s. Vanochtend was er een gebied rondom een prullenbak bezaaid met onkruid. Dan bel ik mijn collega’s die op dat moment met de onkruidbestrijding bezig zijn om te vragen of ze langs willen komen. Vervolgens maak ik de prullenbak helemaal schoon en ziet alles er weer spik en span uit. Dus de samenwerking onderling is ook erg fijn.”

 

Meedenken

“In de parkjes in Gouda, kom ik tijdens werk veel plasticflesjes met statiegeld tegen. Ik vroeg een tijdje terug of we daar iets mee konden doen. Inmiddels is vanuit Cyclus een inzamelactie opgezet. Ik vind het zonde als dit in de prullenbak eindigt, want het gaat bij ons naar een goed doel en dat vind ik belangrijk.”