Vakman Pascal over zijn werkzaamheden op de veegmachine

Pascal van Reeden, vakman all round werkt al 25 jaar voor Cyclus. Hij heeft veel verschillende werkzaamheden verricht maar zit nu helemaal op zijn plek bij de Reiniging op de veegmachine. Lees zijn verhaal in het artikel hieronder.

 

Samen met zijn twee ploeggenoten zorgen ze ervoor dat Gouda aan de zuidkant van het spoor netjes blijft. Pascal vertelt: “In de zomer ben ik vaak alleen op pad. Soms sluit een collega aan om bijvoorbeeld het onkruid te borstelen. Ik breng dan ongeveer één vracht met veegvuil per dag weg. Maar zodra de herfst begint heb ik standaard twee collega’s met bladblazers die meegaan. Op het hoogtepunt in de herfst zit ik soms wel op acht vrachten met bladeren en veegvuil op een dag.”

 

Nieuwe veegmachine

“Waar ik het afgelopen jaar het meest naar uitkeek was de komst van twee nieuwe veegmachines. Ik ben van het begin tot het eind betrokken geweest bij de aankoop. De nieuwe veegmachines hebben een aantal nieuwe functionaliteiten zoals een waarschuwingsbord achterop de wagen voor achteropkomend verkeer, een rooster dat je automatisch kan laten zakken en een hogedrukspuit. Daar zijn we erg blij mee.”

 

Leuk contact met inwoners

Op de vraag wat Pascal het leukst vindt aan zijn werk antwoordde hij gelijk: “Als je voor je kijkt dan zie je veel rommel en als je achter je kijkt is alles weer schoon. Dat geeft een goed gevoel. Daarnaast heb ik in sommige wijken in Gouda veel contact met de inwoners. Zoals laatst in Korte Akkeren. Daar vragen ze wanneer ik weer kom want dan zorgen ze ervoor dat hun stoep en de speeltuin is aangeveegd. Dat scheelt mij weer werk.”