Uitdeelactie compost van 17 maart tot 7 april

Terug naar overzicht

Uitdeelactie compost van 17 maart tot 7 april

Gemeenten en Cyclus willen de inwoners bedanken voor het apart houden van het Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT-afval). Van 17 maart tot en met 7 april organiseren zij daarom de jaarlijkse compostactie. Inwoners kunnen tijdens deze actie gratis of tegen een kleine vergoeding compost ophalen. Kijk op de gemeentepagina of download hier het uitdeelschema om te zien wanneer en waar uw gemeente compost verstrekt. 

Groente-, fruit- en tuinafval is waardevol afval dat we hergebruiken. GFT-afval kan vergist worden. Zo ontstaat er biogas. Hieruit kunnen we groen gas (aardgas), elektriciteit en warmte produceren. Het GFT-afval dat overblijft na het vergisten, wordt gebruikt om compost van te maken.

Compost verbetert de bodemstructuur, houdt voedingsstoffen vast in de grond, stimuleert het leven van bacteriën in de bodem en houdt de grond luchtig. U kunt compost gebruiken voor alle soorten groen. Op de compostzak staat een gebruiksaanwijzing. Voor alle locaties geldt: maximaal 2 zakken per persoon en op=op.