Tips voor het gebruik van de nieuwe milieupas

Terug naar overzicht

Tips voor het gebruik van de nieuwe milieupas

In het afgelopen jaar zijn de paslezers in de verzamelcontainers in de gemeente Nieuwkoop, Kaag en Braassem, Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk vervangen door een nieuwe paslezer. In gemeente Gouda gebeurt dit ook de komende weken. Om de afvalcontainers met nieuwe paslezer te openen, hebben inwoners een nieuwe milieupas ontvangen.

We geven enkele tips voor het gebruik van de nieuwe milieupas:

  • De oude pas werkt niet meer als de nieuwe paslezer is geïnstalleerd. Gooi de oude pas pas weg als de paslezer is vervangen.
  • Beschadig de pas niet, dus maak er geen gaatje in of doe er geen nietje in. Dan werkt de pas niet meer.
  • Zit de oude pas in een pashouder? De nieuwe pas is dunner en blijft daardoor minder goed zitten in de oude pashouder. Om te voorkomen dat de pas eruit valt, kunt u een plakbandje aan het uiteinde van de pas plakken of een papiertje tussen de houder en de pas plaatsen, zodat de pas klem komt te zitten. Zo kunt u de oude pashouder wel blijven gebruiken.
  • Mocht uw pas onverhoopt niet werken, neem dan contact op met de klantenservice van Cyclus. Bij inlevering van een onbeschadigde pas ontvangt u gratis een nieuwe pas.

Meer informatie

Staat de container in storing? Dan kunt u een melding doen via www.cyclusnv.nl/meldingsformulier.

Voor vragen over afval scheiden, de aanbiedregels, de milieustraat of milieupas kunt u tijdens kantooruren bellen met de klantenservice van Cyclus via 0182-547500 of kijken in de digitale afvalkalender of Cyclus afval-app. 

Meer informatie over het vervangen van de paslezers leest u in het nieuwsbericht Inwoners ontvangen nieuwe milieupas voor toegang containers.