Tijdelijke extra service voor nieuwe bewoners van de wijk Triangel

Terug naar overzicht

Tijdelijke extra service voor nieuwe bewoners van de wijk Triangel

De nieuwbouwwijk Triangel in de gemeente Waddinxveen krijgt steeds meer nieuwe bewoners. In de afgelopen jaren is er al flink gebouwd en ook dit jaar komen er in verschillende fases meer nieuwe woningen bij. Bij verhuizen komt afval vrij. Van houten planken tot verfkwasten. Van tegellijm tot kitspuitbussen. Van kartonnen dozen, plastic folies tot piepschuim. Of spullen die toch niet zo goed in de nieuwe woning passen. Om inwoners te helpen met het afval dat vrijkomt met een verhuizing naar hun nieuwe woning in de Triangel, bieden Cyclus en de gemeente Waddinxveen in oktober een extra service: de pop-up milieustraat. 

Pop-up milieustraat

Op een centraal punt in de buurt waar woningen zijn opgeleverd, komt een pop-up milieustraat te staan. Inwoners kunnen zo gemakkelijk verschillende afvalstromen wegbrengen zoals: metaal, hout, karton, piepschuim, elektrische apparaten, plastic folies, klein puin en nog bruikbare spullen. Door het gescheiden inzamelen van afvalstromen krijgen de grondstoffen en spullen -die daarvoor in aanmerking komen- een tweede leven. Zo zorgen we er samen voor dat spullen en grondstoffen hergebruikt worden en blijft de wijk netjes. 

Bij de pop-up milieustraat staan medewerkers van Cyclus om inwoners te informeren over de afvalinzameling in Waddinxveen. Zij vertellen bijvoorbeeld meer over de soorten afval die ingezameld worden op het Grondstoffenplein, over de huis-aan-huis afvalinzameling en over de digitale afvalkalender en Cyclus afval-app. Ook kunnen zij vertellen wat er met de verschillende grondstoffen gedaan wordt. Kinderen zijn ook van harte welkom. Zij kunnen een grondstoffenbingo krijgen en zo helpen om de wijk netjes te houden.

Het Grondstoffenplein

Inwoners van Waddinxveen kunnen meer dan 20 afvalstromen wegbrengen naar het Grondstoffenplein aan de Coenecoop 53. Het Grondstoffenplein is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Meer informatie over het Grondstoffenplein en de aanbiedregels is te vinden in de digitale afvalkalender of in de Cyclus afval-app.

Bent u inwoner van de wijk Triangel? Bekijk de informatiepagina over de pop-up milieustraat.