Specialist Reiniging, Milieustraten en Overslagstations (RMO)

Voor onze afdeling Logistiek en Ontwikkeling, zijn wij op zoek naar een: Specialist Reiniging, Milieustraten en Overslagstations (RMO)

32-40 uur per week

 

Cyclus is voor gemeenten, hun inwoners en bedrijven, de schakel tussen afval en de opwerking tot waardevolle grondstoffen. Wij werken op een maatschappelijk verantwoorde manier aan een schone en veilige leefomgeving.

 

Iedere dag zetten onze medewerkers zich in voor een schone en veilige leefomgeving. We opereren in een maatschappij waarin producten en processen steeds meer circulair worden. Wat we nu nog afval noemen, wordt steeds meer gezien en benut als een bron van waardevolle grondstoffen. In de keten van afval naar grondstof wil Cyclus een logistieke sleutelrol vervullen. We spannen ons in om bij te dragen aan het verminderen van afvalstromen in ons verzorgingsgebied, het duurzaam verwerken van grondstoffen en het sluiten van de materiaalkringlopen. Op dit moment bestaat onze rol primair uit het inzamelen van afval in 11 gemeenten en voor enkele van hen ook de reiniging van de openbare ruimte en gladheidsbestrijding.

 

In deze functie werk je op onze afdeling Logistiek en Ontwikkeling. Hier vindt het zogenaamde ‘denkwerk’ voor de operationele uitvoering plaats. Als specialist RMO ben je continue bezig met het logistieke primaire proces voor de afdelingen Reiniging, Milieustraten en Overslagstations. Onder dit taakveld valt ook de dienstverlening rondom gladheidsbestrijding. Je zit aan de voorkant van het proces als zwaarste werkvoorbereider binnen de organisatie. Er wordt onder andere gewerkt met jaarplanningen gebaseerd op de afvalkalenders. Deze maak jij in samenwerking met anderen. Samen met de collega Specialisten geef je vorm aan de huidige en toekomstige dienstverlening vanuit Cyclus. Je speelt een belangrijke rol in projecten in het primaire proces en het doorvoeren van (strategische) veranderingen binnen de organisatie. Vanuit deze rol ben je een belangrijke sparringpartner voor de Uitvoering en het management.

 

Er is veel dynamiek en ambitie om zowel qua kostenefficiency als ook gericht op milieudoelstellingen, continue te verbeteren. Je werkt intensief samen met collega’s die verantwoordelijk zijn voor andere onderdelen van het proces. Je ondersteunt de afdeling Verkoop (zij adviseren gemeenten over hun afvalbeleid) met je kennis en input voor voorstellen en offertes

 

Jouw houding en gedrag sluiten goed aan bij de kernwaarden van Cyclus; VOES. Verantwoordelijk, Ondernemend, Eerlijk en Samen presteren. Je gaat voor een goede prestatie, iedere dag weer en levert daarbij de beste kwaliteit. Jouw gedrag is een voorbeeld voor collega’s en het is sowieso prettig samenwerken met jou.

 

Wat je gaat doen

 • (Beleids)advisering
 • Het uitwerken van (beleids)adviezen naar calculaties, project- en werkplannen
 • Het ontwikkelen en beheren van prestatienormen en kostprijzen
 • Het adviseren van uitvoeringen in het realiseren van werkplannen c.q. optimaliseren activiteiten
 • Analyseren van prestaties en innovatievoorstellen doen
 • Projecten begeleiden
 • Kennisontwikkeling binnen het vakgebied en bijdragen aan productontwikkeling

 

En jij?

Je bent een energiek, flexibel en oplossingsgericht persoon. Je werkt gestructureerd en overziet wat de gevolgen zijn van jouw adviezen op zowel de korte- als de lange termijn. Je werkt graag samen met anderen en bent geïnteresseerd in je omgeving. Je hebt oog voor uiteenlopende belangen en weet hier op een correcte manier mee om te gaan. Je begrijpt de dynamiek van de publieke sector. Je identificeert je met onze Cyclus kernwaarden VOES: Vakkundig, Ondernemend, Eerlijk en Samen presteren.

 

En verder:

 • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur een logistieke opleiding afgerond;
 • Jouw werkervaring heeft minimaal raakvlakken met onze dienstverlening;
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen en bent ook op het financiële vlak sterk;
 • Kennis van/ervaring met CROW / RAW;
 • Je bent een ervaren gebruiker van MS Office –Met name Excel;
 • Naast onze kernwaarden ben je te herken je jezelf in de volgende sleutelwoorden; gedisciplineerd, prestatiegericht, persoonlijk leiderschap, commercieel en makkelijk benaderbaar zijn.

 

Wat maakt het werken bij Cyclus zo plezierig?

Bij ons is geen dag hetzelfde. Onze medewerkers zijn trots op de collegialiteit en sfeer op het werk. Er is een sterke focus op het werk goed doen, omdat ons werk direct zichtbaar is. De balans werk-privé wordt goed gewaardeerd. Wij bieden uiteraard goede arbeidsvoorwaarden, zoals een marktconform salaris, korting op zorg- en andere verzekeringen, opleidingen, reiskostenvergoeding, een fitness- en fietsenplan en een Persoonlijk Arbeidsvoorwaarden Budget van 13,19%. De functie Specialist RMO is ingedeeld in schaal J van de CAO Grondstoffen, Energie en Omgeving (Services) en loopt van €3.408,- tot en met € 4.839,-. Je wordt in deze schaal ingedeeld op basis van relevante werkervaring.

 

Meer informatie

Lijkt deze functie jou een uitdaging en herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Stuur dan uiterlijk 22 april 2022 jouw CV en motivatie naar P&O adviseur Claudia Wallast: P&O@cyclusnv.nl o.v.v. ‘Vacature Specialist RMO’ of bel naar 0182-547524. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Jeroen de Vries, Manager Logistiek en Ontwikkeling op 0182-547500, hij vertelt je graag meer.

We zetten de vacature zowel intern als extern uit. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorkeur op externe kandidaten.