Samenwerking tussen Cyclus en vrijwilligers voor inzameling oud papier en karton gestart

Terug naar overzicht

Samenwerking tussen Cyclus en vrijwilligers voor inzameling oud papier en karton gestart

Sinds augustus 2020 verzorgt Cyclus de inzameling van oud papier en karton in de gemeente Kaag en Braassem. Dit doet zij vanaf 3 oktober samen met vrijwilligers van diverse verenigingen en scholen die al jarenlang betrokken zijn bij de papierinzameling. Nieuw voor beide partijen is dat de vrijwilligers een instructietraining van Cyclus volgen voordat zij mee gaan met de inzameling.

 

Waardevolle samenwerking
Voor verenigingen en scholen is de inzameling van oud papier en karton belangrijk. Zij ontvangen daarvoor een vastgestelde vergoeding. De vele vrijwilligers creëren op deze wijze maatschappelijke waarde. Wethouder Yvonne Peters: “Ik ben blij dat ook in deze nieuwe vorm van oud papier inzamelen vrijwilligers van de verschillende verenigingen en scholen een actieve rol hebben. Zij hebben vaak al jarenlang ervaring met het inzamelen en zijn dan ook een waardevolle partner.”

 

Veiligheid voorop
De training staat voornamelijk in het teken van de veiligheid van vrijwilligers van verenigingen en scholen en de medewerkers van Cyclus. Linda Boot, directeur Cyclus: “Om de samenwerking in goede banen te leiden is het belangrijk dat de vrijwilligers goed getraind worden. De veiligheid van de vrijwilligers en medewerkers staat hierbij natuurlijk voorop. Daarnaast zijn de vrijwilligers en medewerkers door de training beter op elkaar ingespeeld en kunnen ze samen goed voorbereid op pad.”

 

Van theorie naar praktijk
Praktijkinstructeurs van Cyclus geven de vrijwilligers tijdens de training uitleg over het belang van een goede papierscheiding bij de bron en natuurlijk een van de belangrijkste aspecten: de veiligheid en risico’s van het inzamelen met een achterlader. Naast de training krijgen de vrijwilligers ook een set persoonlijke beschermingsmiddelen mee zoals een hesje, handschoenen, veiligheidsschoenen en
een safety-cap.

 

Inzameldagen
Voor inwoners wordt de inzameling uitgevoerd zoals ze dat gewend zijn. Wel zijn de inzameldagen veranderd. De inzameling vindt sinds augustus op zaterdag overdag plaats. Inwoners kunnen de digitale afvalkalender op www.cyclusnv.nl raadplegen voor de inzameldagen.

 

Tip: zorg ervoor dat u uw oud papier en karton voor 07:30 uur bij de aanbiedplaats hebt gezet. Plaats alleen oud papier en karton en geen ander afval. Zo bent u er zeker van dat uw oud papier en karton wordt meegenomen.