Reserveren bezoek milieustraat

Terug naar overzicht

Reserveren bezoek milieustraat

Sinds begin dit jaar zijn de milieustraten (afvalbrengstations) in de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda en Krimpenerwaard alleen nog op afspraak toegankelijk. Dit houdt in dat inwoners verplicht via een online reserveringssysteem een afspraak moeten maken om het afval in te leveren op de milieustraat. Met het reserveringsysteem wordt het aantal bezoekers verdeeld over de dag en zijn bezoekers altijd verzekerd van een plek zonder lange wachttijden. 

Maak eenvoudig een reservering voor uw milieustraat via onderstaande links:

Reserveren milieustraat Bodegraven
Reserveren milieustraat Gouda
Reserveren milieustraat Bergambacht (Krimpenerwaard)

Let op: neem bij uw bezoek de reserveringsbevestiging (digitaal) en legitimatie met huidig adres mee. De reservering geldt voor één voertuig. De milieustraten zijn alleen toegankelijk voor inwoners die woonachtig zijn in de betreffende gemeente. Meer weten over de aanbiedregels? Kijk in de digitale afvalkalender van Cyclus. 

Waarom reserveren?
Het reserveringsysteem zorgt ervoor dat onveilige situaties voor bezoekers en medewerkers worden verkleind door het voorkomen van lange wachttijden, filevorming en clustering van bezoekers. De gemeenten en Cyclus hopen hiermee een betere service te bieden aan de inwoners. Het verplicht maken van een afspraak is ingezet omdat er een toename is in de toestroom aan bezoekers op de milieustraat. Met het reserveringssysteem wordt het aantal bezoekers beter verdeeld over de dag en zijn bezoekers altijd verzekerd van een plek zonder lange wachttijden. 

Vragen?
Neem een kijkje op onze veelgestelde vragen pagina of neem contact op met onze Klantenservice.

We krijgen nu de coronamaatregelen worden versoepelt de vraag of het reserveringssysteem ook stopt. Dit is niet het geval. Ook met de versoepelingen blijven de milieustraten alleen op afspraak toegankelijk.