PMD, sorteert u ook mee?

Terug naar overzicht

PMD, sorteert u ook mee?

In de gemeente Waddinxveen wordt het PMD (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons) gescheiden van het restafval en dat wordt heel goed gedaan. Dus tijd voor een volgende stap! Door het PMD nog beter te scheiden kan het zo goed mogelijk verwerkt worden tot nieuwe grondstoffen. Deze grondstoffen worden gebruikt bij het maken van nieuwe producten.
 

In de week van 15 november 2021 is Cyclus bij u in de wijk aanwezig met leuke activiteiten om het scheiden van PMD onder de aandacht te brengen. Tijdens de activiteiten kunt u ook terecht voor informatie en advies over afval. In het schema ziet u wanneer Cyclus bij u in de buurt aanwezig is. Tijdens de activiteiten staat er koffie of thee met wat lekkers voor u klaar!
 

Sorteerchallenge

Weet u wat er wel of niet bij het PMD mag? Ga samen met de kwaliteitscontroleur van Cyclus de uitdaging aan om vervuilde PMD-zakken te sorteren. Tijdens het sorteren vertelt de kwaliteitscontroleur meer over de soorten grondstoffen, welk afval bij welke grondstof thuis hoort en waarom, wat er van gemaakt kan worden en wat er gebeurt als de grondstof vervuild is. Iedereen is welkom bij de challenge.
 

De Mobiele Milieustraat

Bij elke locatie is De Mobiele Milieustraat aanwezig. Bij De Mobiele Milieustraat kunt u terecht voor het gratis inleveren van klein grof huishoudelijk afval. Denk daarbij aan klein chemisch afval (verfblikken en batterijen), kleine elektrische apparaten (föhn en laptop) of harde kunststoffen (speelgoed en plantenbakjes). Maar ook metalen (koekenpan of ijzerdraad), hout (fotolijstje of krukje) en oud papier en karton. De totaal ingeleverde hoeveelheid moet ongeveer in een grote boodschappentas passen.
 

Cyclus is op de volgende data en locaties aanwezig:

  • Maandag 15 november van 10.00 tot 12.00 uur parkeerplaats winkelcentrum Groensvoorde.
  • Maandag 15 november van 14.00 tot 16.00 uur parkeerplaats De Wingerd nabij Bar Eetcafé De Point.
  • Woensdag 17 november van 10.00 tot 12.00 uur parkeerplaats winkelcentrum Gouweplein aan de Oude Dreef.
  • Woensdag 17 november van 14.00 tot 16.00 uur parkeerplaats Mien Ruysstraat ter hoogte van nummer 2.
  • Vrijdag 19 november van 10.00 tot 12.00 uur parkeerplaats Koningin Wilhelminaplein.
  • Vrijdag 19 november van 14.00 tot 16.00 uur parkeerplaats Busken Huetlaan.
     

Meer informatie

De PMD actie is een initiatief in samenwerking met de gemeente Waddinxveen en is een onderdeel van de Duurzame Dagen in de gemeente van 15 t/m 20 november 2021. Meer informatie over het scheiden van PMD vindt u hier. Voor vragen kunnen inwoners contact opnemen met de klantenservice van Cyclus per e-mail: info@cyclusnv.nl of telefonisch: 0182-547500 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).