Pilot grof huishoudelijk afval op het grondstoffenplein in Waddinxveen

Terug naar overzicht

Pilot grof huishoudelijk afval op het grondstoffenplein in Waddinxveen

Laat uw grof huishoudelijk afval deze maand extra sorteren op het grondstoffenplein in gemeente Waddinxveen. U zult verbaasd zijn hoeveel waardevolle grondstoffen er nog uitgehaald kunnen worden. 

Hoe werkt het?
- U levert grof huishoudelijk afval in op het grondstoffenplein
- Een medewerker zal u vragen of uw afval apart gehouden mag worden
- Het grof huishoudelijk afval wordt door een medewerker van Promen uit elkaar gehaald, waarbij elke grondstof extra gesorteerd wordt.
- Het gesorteerde afval wordt in de juiste container gegooid. Zo gaat er zo min mogelijk verloren, want elke grondstof is waardevol!

Van 9 mei t/m 3 juni 2022 kunt u uw grof huishoudelijk afval door een medewerker van Promen uit elkaar laten halen. 

Neem een kijkje bij de sorteertafel
Benieuwd hoeveel waardevolle grondstoffen er nog uit het afval gehaald kunnen worden? Neem dan gerust een kijkje bij de sorteertafel.

U kunt zelf ook het afval extra sorteren. Door bijvoorbeeld het stukje stof van de stoel te snijden of de spijkers uit het hout te halen.

Afval scheiden, maak het waardevol
Nog ongeveer 40% van het grof huishoudelijk afval bevat nog waardevolle grondstoffen. De gemeente Waddinxveen en Cyclus zetten zich samen in om zoveel mogelijk waardevolle grondstoffen uit het grof huishoudelijk afval te halen. Deze grondstoffen zijn vaak zeer geschikt voor hergebruik of recycling.

In samenwerking met Promen wordt gekeken welke waardevolle grondstoffen uit het grof huishoudelijk afval gehaald kunnen worden. Denk aan harde kunststoffen, hout en ijzer. Het extra sorteren van het grof huishoudelijk afval betreft een pilot. Mogelijk wordt dit bij succes in de toekomst uitgebreid. Deelname is vrijblijvend voor de inwoners van Waddinxveen en zijn kosten aan verbonden. 

Bekijk de flyer hier.