Pilot afvalinzameling huis aan huis bij Vijverflat

Terug naar overzicht

Pilot afvalinzameling huis aan huis bij Vijverflat

In de gemeente Krimpen aan den IJssel worden plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons (PMD), groente-, fruit- en tuinafval + etensresten (GFT+E) en oud papier en karton gescheiden ingezameld. Deze grondstoffen worden hergebruikt voor nieuwe spullen. Dit maakt deze grondstoffen waardevol. Het gescheiden inzamelen gaat in de gemeente Krimpen aan den IJssel goed, maar kan op sommige plekken beter.

 

Waardevolle grondstoffen
Bewoners van de Vijverflat in Krimpen aan den IJssel maken op dit moment gebruik van ondergrondse verzamelcontainers voor het aanbieden van GF+E, PMD, oud papier en karton en glas. Echter blijkt uit onderzoek dat veel van deze waardevolle grondstoffen alsnog bij het restafval belanden en dat is zonde voor het milieu. Restafval wordt namelijk verbrand terwijl waardevolle grondstoffen hergebruikt kunnen worden voor nieuwe spullen.  

 

Extra gratis service
Om bewoners van de Vijverflat te helpen bij het scheiden van afval, start Cyclus in samenwerking met de gemeente Krimpen aan den IJssel en Promen tijdelijk een gratis service.

 

GF+E keukenbakje en PMD-zakken
Bewoners van de Vijverflat ontvangen een gratis GF+E keukenbakje met biologisch afbreekbare zakjes en PMD-zakken. Met het GF+E keukenbakje kan groente, fruit en etensresten gemakkelijk gescheiden verzameld worden in de keuken. Tevens ontvangen zij een bewaarexemplaar van de afvalscheidingswijzer.

 

Huis-aan-huis inzameling
Vervolgens kan het GF+E en PMD door inwoners van de Vijverflat aangeboden worden bij de voordeur in de galerij. Promen komt op iedere maandag en vrijdag het GF+E ophalen en op woensdag het PMD ophalen. Door goed te scheiden blijft er minder restafval over en hoeven bewoners van de vijverflat minder vaak naar de ondergrondse container te lopen voor het aanbieden van hun afval. De gemeente en Cyclus hopen dat met deze service meer inwoners beter gaan scheiden.

Deze extra service wordt van begin tot eind 2022 aangeboden. Als door het project de waardevolle grondstoffen voldoende zijn toegenomen en het restafval is afgenomen wordt gekeken of het project een vervolg of uitbreiding krijgt.

 

Meer informatie
Voor meer informatie over de inzameling van het huishoudelijk afval en voor de digitale afvalkalender kunt u naar www.cyclusnv.nl/afvalkalender of download de Cyclus afval-app. Log in met uw postcode en huisnummer.