Nieuw communicatiemiddel voor zuiverder afval

Terug naar overzicht

Nieuw communicatiemiddel voor zuiverder afval

Het afval scheiden gaat in de Cyclusregio goed, er wordt steeds minder restafval aangeboden. Nu is het tijd voor de volgende stap. Hierbij speelt de kwaliteit van de grondstoffen PMD, oud papier en karton en GFT+E een steeds grotere rol. Te veel vervuiling tussen waardevolle grondstoffen verstoren het verwerkingsproces waardoor de kans dat deze grondstoffen vervolgens alsnog bij het restafval belanden groot is en dat is zonde! Het zuiver krijgen van deze waardevolle grondstoffen kunnen wij niet alleen. De inwoner speelt hierin een belangrijke rol.

 

Vanaf maandag 1 februari 2021 maken wij gebruik van een nieuw communicatiemiddel om inwoners te helpen bij het juist aanbieden van waardevolle grondstoffen. Er zijn vier kaarten ontwikkeld; oranje voor PMD, blauw voor oud papier en karton en groen voor GFT+E. De kaarten geven aan of er vervuiling is aangetroffen tussen het afval in uw minicontainer. Als het erg vervuild is zullen wij uw afval niet inzamelen. Dit doen wij niet om u te plagen, maar omdat erg vervuild afval niet meer wordt aangenomen bij de afvalverwerker omdat dit niet gerecycled kan worden en dat is zonde. U dient de vervuilende afvalsoorten te verwijderen en uw afval opnieuw aan te bieden. Op de kaart staat welke vervuilende afvalsoorten zijn aangetroffen met handige tips over het aanbieden van uw afval.

 

Naast de oranje, blauwe en groene kaart hebben we ook een rood met oranje kaart. Hiermee vragen wij u uw minicontainer op de juiste manier aan te bieden of om contact op te nemen met de klantenservice omdat de registratiechip een foutmelding geeft.

 

Heeft u een kaart ontvangen en heeft u hier een vraag over? Neem dan contact op met onze klantenservice van Cyclus per e-mail: info@cyclusnv.nl of telefonisch: 0182-547500 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).