Mobiele Milieustraat in Gouda; overzicht september

Terug naar overzicht

Mobiele Milieustraat in Gouda; overzicht september

De Mobiele Milieustraat van Cyclus komt ook in september weer naar gemeente Gouda. Tot en met oktober 2021 staat De Mobiele Milieustraat iedere eerste volle week van de maand op vier verschillende locaties in Gouda. Hieronder staan de locaties en data van september op een rijtje.

 

Inwoners van de gemeente Gouda kunnen bij De Mobiele Milieustraat terecht voor het inleveren van klein grof huishoudelijk afval. Denk daarbij aan klein chemisch afval (zoals verfblikken, kwasten en batterijen), kleine elektrische apparaten (zoals een föhn en laptop) of harde kunststoffen (zoals speelgoed en plantenbakjes). Maar ook metalen (zoals een koekenpan of ijzerdraad), hout (zoals een fotolijstje of krukje) en oud papier en karton. De totaal ingeleverde hoeveelheid moet ongeveer in een grote boodschappentas passen. Grotere spullen horen thuis op het afvalbrengstation.

 

Waar en wanneer
De Mobiele Milieustraat staat tot en met oktober iedere eerste volle week van de maand op vier locaties in Gouda. De locaties hebben vaste dagen en tijden. In de maand september is De Mobiele Milieustraat te vinden op:

- Dinsdag 7 september 2021 van 9.30 tot 15.30 uur op parkeerterrein Swadenburg in Bloemendaal.
- Woensdag 8 september 2021 van 9.30 tot 15.30 uur op parkeerterrein Poldermolenplein in Goverwelle.
- Donderdag 9 september 2021 van 9.30 tot 15.30 uur op parkeerterrein Schouwburgplein in de Binnenstad.
- Vrijdag 10 september 2021 van 9.30 tot 15.30 uur op parkeerterrein Constantijn Huygenstraat in Korte Akkeren (let op: deze locatie vervangt de locatie in Westergouwe).

Reserveren voor een bezoek aan De Mobiele Milieustraat is niet nodig. Cyclus en haar medewerkers verzoeken inwoners bij een bezoek zich te houden aan de coronamaatregelen. 

 

Van afval naar grondstof
Uit onderzoek blijkt dat er ongeveer 15% aan grof huishoudelijk afval tussen het restafval zit. En dat is zonde, want ook van deze afvalstromen kunnen weer nieuwe grondstoffen gemaakt worden. Het ingeleverde afval bij De Mobiele Milieustraat wordt gerecycled en gebruikt voor nieuwe producten. Daarnaast kunnen inwoners bij De Mobiele Milieustraat ook terecht voor informatie en advies over afval scheiden. Zo dragen we samen bij aan de landelijke doelstelling ‘Van Afval Naar Grondstof’.

 

Meer informatie
De Mobiele Milieustraat wordt aangeboden in samenwerking met de gemeente Gouda. Meer informatie over De Mobiele Milieustraat, locaties, data en tijden is te vinden op www.cyclusnv.nl/de-mobiele-milieustraat, in de digitale afvalkalender of download de Cyclus afval-app. Voor vragen kunnen inwoners contact opnemen met de klantenservice van Cyclus per e-mail: info@cyclusnv.nl of telefonisch: 0182-547500 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).