Lege batterijen en fietsaccu's inleveren

Terug naar overzicht

Lege batterijen en fietsaccu's inleveren

Lege batterijen en afgedankte fietsaccu’s inleveren
“Waar je ze koopt, kun je ze kwijt.” Lege batterijen kunt u inleveren bij alle winkels die (producten met ingebouwde) batterijen verkopen. Denk aan de supermarkt, bouwmarkt of drogist. Afgedankte fietsaccu’s levert u in bij de fietsenwinkel of milieustraat.

Vind uw dichtstbijzijnde inleverpunt op www.legebatterijen.nl/waar-inleveren.

Schadelijke stoffen
Een oude of kapotte fietsaccu hoort niet in de vuilnisbak. Het is een krachtige energiebron waar schadelijke stoffen in zitten voor mens, dier en milieu. Door onzorgvuldig gebruik of beschadiging, kan een fietsaccu oververhitten of ontbranden.

Wanneer fietsaccu’s bij het huisvuil belanden, kan dat gevolgen hebben voor de verwerking van het afval, maar ook voor de veiligheid van de inzamelaars. Bij de afvalinzameling kan de fietsaccu in de pers van de vuilniswagen terechtkomen. Door beschadiging van de accu ontstaan er warmte en vuur. Soms kan de lading op tijd gelost worden, maar het komt ook voor dat de wagen afbrandt.

Om gevaarlijke situaties te voorkomen en het milieu niet te schaden, is het belangrijk om oude of kapotte fietsaccu’s op de juiste manier in te leveren zodat ze op een verantwoorde wijze gerecycled kunnen worden.

Waardevolle grondstof
Daarnaast zitten er in fietsaccu’s waardevolle metalen die hergebruikt kunnen worden. Bijvoorbeeld koper voor nieuwe kranen, aluminium voor trappen en nikkel voor brilmonturen. Het overgebleven materiaal is eveneens geschikt als asfalt.

 

"