Krimpen aan den IJssel tekent afvalcontract met Cyclus

Terug naar overzicht

Krimpen aan den IJssel tekent afvalcontract met Cyclus

Op maandag 25 juni hebben wethouders Marco Oosterwijk en Arnold de Leeuw van de gemeente Krimpen aan den IJssel en directeur Jan Krapels van Cyclus hun handtekening onder een nieuwe dienstverleningsovereenkomst gezet. De overeenkomst gaat in op 1 juli 2018. Cyclus verzorgt de komende 9,5 jaar de afvalinzameling in de gemeente. Gemeente Krimpen aan den IJssel is nu ook aandeelhouder van Cyclus. Het werkpakket bestaat voor Cyclus grofweg uit het inzamelen en duurzaam laten verwerken van het huishoudelijk afval, het beheren van het Grondstoffencentrum, het beheren en onderhouden van de inzamelmiddelen én het bemensen van de Klantenservice.

Samen maken we afval waardevol
Wethouder Marco Oosterwijk: “Ik ben blij met de samenwerking met Cyclus. Deze afvalinzamelaar past goed bij ons beleid om afval bij de bron (aan huis) te sorteren, waardoor afval waardevol wordt om het bijvoorbeeld opnieuw te gebruiken voor nieuwe producten. Daarnaast zijn we vanaf 1 juli onderdeel van een groter geheel en dat biedt schaalvoordelen. Samen met Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Kaag en Braassem, Krimpenerwaard, Nieuwkoop, Waddinxveen en Zuidplas zijn we aandeelhouder van Cyclus. Ik heb er vertrouwen in dat we samen met Cyclus én de inwoners het afvalscheidingspercentage van 70% in 2020 gaan overtreffen.”

Samenwerken aan afvalvrij
Cyclus is trots op het feit dat gemeente Krimpen aan den IJssel per 1 juli aandeelhouder en opdrachtgever van Cyclus is. Jan Krapels: “Ik ben blij met het vertrouwen dat de gemeente in Cyclus stelt. De gemeentelijke aanpak sluit aan op onze visie om samen met inwoners restafval te voorkomen en waardevolle grondstoffen goed te sorteren. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we samen met de inwoners de afvaldoelstellingen gaan realiseren. Op naar een afvalvrije gemeente!”

Nauwelijks wijzigingen voor inwoners
Op donderdag 28 juni ontvangen alle inwoners van Krimpen aan den IJssel een brief met meer informatie. Zo blijven de inzameldagen en de manier waarop het afval moet worden aangeboden, ongewijzigd. Het adres en de openingstijden van het Grondstoffencentrum veranderen niet, maar op maandag 2 juli is het Grondstoffencentrum in verband met voorbereidingswerkzaamheden gesloten. De Klantenservice is niet meer gevestigd in Krimpen aan den IJssel. Inwoners kunnen met al hun vragen en meldingen over de inzameling van het huishoudelijk afval, de afvalpas en de containers telefonisch (0182 54 75 00) of per e-mail (info@cyclusnv.nl) bij Cyclus terecht.