Inzameling met stormachtig weer

Terug naar overzicht

Inzameling met stormachtig weer

Op donderdag 11 maart 2021 is er kans op stormachtig weer. De huis-aan-huis inzameling gaat ook bij harde wind gewoon door. Wel kan het zijn dat onze beladers de geleegde minicontainers liggend terug plaatsen zodat ze niet de weg opwaaien. We adviseren alle inwoners om de geleegde containers zo snel mogelijk bij de weg vandaan te halen. 

Hang uw PMD-zakken op aan de daarvoor bestemde kroonringen en zet geen los papier en karton (of ander afval) naast de minicontainers om wegwaaien te voorkomen.

Verzamelcontainers
Bij harde windstoten kunnen mogelijk onze bovenladers niet alle verzamelcontainers voor bijvoorbeeld papier, glas en restafval legen. Met storm kan dit te gevaarlijk zijn. Hiervoor houden we het weerbericht nauwlettend in de gaten. 
Op donderdag 11 maart starten we vanwege de verwachte weersomstandigheden eerder met het legen van de bovengrondse en ondergrondse verzamelcontainers. Verzamelcontainers die niet geleegd zijn zullen we op een ander moment alsnog legen.
 

Afvalbrengstations

De afvalbrengstations in de gemeente Gouda, Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel zijn vandaag (donderdag 11 maart 2021) gesloten. Door de harde windstoten kunnen wij de veiligheid van bezoekers en medewerkers niet borgen. Morgen (vrijdag 12 maart 2021) zijn de afvalbrengstations weer geopend.