Inzameling bij harde wind

Terug naar overzicht

Inzameling bij harde wind

Op donderdag 17 en vrijdag 18 februari is er kans op stormachtig weer. Lees hieronder wat dit betekent voor de dienstverlening.

Inzameling minicontainers en PMD-zakken 
De inzameling met minicontainers en PMD-zakken gaat gewoon door. Wel kan het zijn dat onze beladers de geleegde minicontainers liggend terug plaatsen zodat ze niet de weg opwaaien. We adviseren alle inwoners om de geleegde containers zo snel mogelijk bij de weg vandaan te halen. Hang uw PMD-zakken op aan de daarvoor bestemde kroonringen en zet geen los afval naast de containers om wegwaaien te voorkomen.
 

Inzameling oud papier en karton 
De inzameling van het oud papier en karton gaat op vrijdagavond in de onderstaande kernen niet door.

Inzameling oud papier en karton Zevenhuizen
In Zevenhuizen is de inzameling van het oud papier en karton vanavond verplaatst naar zaterdagochtend 19 februari. Bied het oud papier en karton morgenochtend voor 7.30 uur aan. 

Inzameling oud papier en karton Ter Aar 
In Ter Aar is de inzameling van het oud papier en karton (zowel los als met minicontainers) vanavond verplaatst naar maandagavond 21 februari. De inzameling op vrijdag 25 februari gaat zoals gebruikelijk door.
 

Verzamelcontainers
Bij harde windstoten kunnen mogelijk onze bovenladers niet alle verzamelcontainers voor bijvoorbeeld papier, glas en restafval legen. Met storm kan dit te gevaarlijk zijn. Hiervoor houden we het weerbericht nauwlettend in de gaten. Op vrijdag 18 februari starten we vanwege de verwachte weersomstandigheden eerder met het legen van de bovengrondse en ondergrondse verzamelcontainers. Verzamelcontainers die niet geleegd zijn zullen we op een ander moment alsnog legen. 
 

Milieustraten 
De Milieustraten in Krimpen aan den IJssel, Gouda, Waddinxveen en Bodegraven sluiten om 15.00 uur hun deuren. Door de harde windstoten kunnen wij de veiligheid van onze medewerkers en bezoekers niet waarborgen. Had u een reservering staan voor een bezoek deze vanmiddag? Dan bent u zaterdag 19 februari alsnog welkom. Laat uw reserveringsbevestiging zien bij aankomst.