Inwoners ontvangen nieuwe milieupas voor toegang afvalcontainers

Terug naar overzicht

Inwoners ontvangen nieuwe milieupas voor toegang afvalcontainers

In de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Waddinxveen worden de verzamelcontainers voor het aanbieden van restafval en/of GFT+E komend jaar (2023) voorzien van een nieuwe paslezer. Inwoners die gebruik maken van een verzamelcontainer met paslezer ontvangen voorafgaand aan de werkzaamheden een brief van Cyclus met een nieuwe milieupas.

De nieuwe milieupas werkt vanaf het moment dat de nieuwe paslezer is geïnstalleerd. De oude pas werkt vanaf dat moment niet meer en kan de inwoner weggooien bij het restafval.

De werkzaamheden

Per gemeente worden de inwoners die een nieuwe milieupas ontvangen vooraf geïnformeerd middels een geadresseerde brief en via online media. De werkzaamheden worden per gemeente in de onderstaande volgorde in 2023 uitgevoerd.

  • Nieuwkoop
  • Kaag en Braassem
  • Waddinxveen
  • Bodegraven-Reeuwijk
  • Gouda

De werkzaamheden duren hooguit enkele uren per verzamelcontainer. Tijdens de werkzaamheden kunnen inwoners terecht bij een andere verzamelcontainer in de buurt. Inwoners kunnen aan de kleur van de paslezer herkennen of de werkzaamheden zijn afgerond. De oude paslezer is geel van kleur. De nieuwe paslezer is groen van kleur.

Toekomst bestendig systeem

De reden voor deze wijziging is het verouderde systeem van de paslezer waar gebruik van werd gemaakt. Dit systeem werkte op een 2G netwerk. Dit 2G netwerk wordt binnen afzienbare tijd niet meer ondersteund. Dit netwerk is wel van belang om het aantal ledigingen te registreren. Het nieuwe systeem is geschikt voor 4G en 5G en is daarmee weer toekomstbestendig. De nieuwe paslezer heeft tevens een duurzamer karakter doordat het op zonne-energie werkt.

Meer informatie

De werkwijze van het aanbieden van het afval en de afvalstoffenheffing wijzigt hierdoor niet. Staat de container in storing? Dan kunnen inwoners een melding doen via www.cyclusnv.nl/meldingsformulier.

Voor vragen over afval scheiden, de aanbiedregels, de milieustraat of milieupas kunnen inwoners tijdens kantooruren bellen met de klantenservice van Cyclus via 0182-547500 of kijken in de digitale afvalkalender op www.cyclusnv.nl/afvalkalender

 

 

Inwoner biedt afvalzak aan bij verzamelcontainer