Innamepunt voor oude, bruikbare spullen op milieustraat Gouda

Terug naar overzicht

Innamepunt voor oude, bruikbare spullen op milieustraat Gouda

Vanaf 31 oktober is er op de milieustraat in Gouda een innamepunt voor kringloopgoederen. Inwoners brengen regelmatig spullen naar de milieustraat die een kringloopwinkel kan hergebruiken en/of verkopen. Denk aan woonaccessoires, kastjes, stoelen, strijkijzers en speelgoed. Door dit innamepunt krijgen de oude, bruikbare spullen een tweede leven. De ingezamelde spullen komen terecht bij Stichting Kringloop Gouda, Noppes Kringloopwinkel, Stichting Bizon, Non-foodbank Gouda en Emmaus Gouda.

Oude spullen krijgen een tweede kans

Veel grondstoffen die op de milieustraat worden ingezameld, zijn zeer geschikt voor hergebruik en recycling. Weggooien is dus zonde. Daarom is er een samenwerking ontstaan tussen Cyclus, gemeente Gouda, mboRijnland en de deelnemende kringloopwinkels. Door de spullen opnieuw te gebruiken en te verkopen, vermindert de hoeveelheid (grof)restafval en maken we de inzameling van grondstoffen waardevol. Studenten van mboRijnland geven oude spullen een opknapbeurt. De ingezamelde spullen liggen te koop in de één van de kringloopwinkels in Gouda. Zo krijgen oude spullen een tweede kans!

Openingstijden en afspraak maken

Vanaf 31 oktober kunnen inwoners de kringloopgoederen wegbrengen naar het innamepunt. Het kringloopinnamepunt is op maandag, woensdag en vrijdag geopend van 8.30 tot 12.00 uur. Let op: wil je spullen wegbrengen? Maak dan wel van tevoren een afspraak voor de milieustraat