Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

  1. De Klantenservice is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur: 0182-547500. U kunt ook het meldingsformulier gebruiken.

  2. We verwijzen u hiervoor naar de gemeente waar u woonachtig bent, omdat dit gemeentelijk beleid betreft.

  3. Met deze vraag kunt u het beste op de eerste werkdag na de inzameldag contact opnemen met onze Klantenservice. Wij zoeken voor u uit of uw container nog op een ander moment geleegd kan worden.

  4. In de periode oktober tot en met mei wordt het afval tussen 7.30 uur en 20.00 uur opgehaald. In de zomerperiode van juni tot en met september start de inzameling eerder bij temperaturen van 27 graden of hoger. In dit geval wordt het afval tussen 07.00 uur en 20.00 uur opgehaald. Het is niet mogelijk een exact tijdstip aan te geven. Wegomleidingen en bijvoorbeeld evenementen kunnen aanleiding zijn om de route op een andere manier te rijden, zorg er dus voor dat uw afval uiterlijk om 7.30 uur aangeboden staat. Niet aangeboden afval wordt niet op een later moment opgehaald.

  5. Zet in de periode oktober tot en met mei uw huisvuil op de inzameldag uiterlijk om 7.30 uur op de aanbiedplaats. In de zomerperiode van juni tot en met september vragen we u uw minicontainer of PMD-zak uiterlijk om 6.30 uur aan te bieden op de aanbiedplaats. Wanneer temperaturen van 27 graden of warmer worden opgegeven, start de inzameling om 7.00 uur. 

    Het deksel van de container moet gesloten zijn. Het is niet toegestaan zakken of dozen naast de minicontainer aan te bieden.

  6. Log hiervoor in op de digitale afvalkalender en klik op PMD.

  7. Voor een vervangende container kunt u contact opnemen met onze Klantenservice

    Woont u in gemeente Montfoort, Oudewater of Zuidplas? Dan kunt u hiervoor contact opnemen met de gemeente. 

  8. Met deze vraag kunt u het beste contact opnemen met onze Klantenservice. Onze medewerkers weten welke afspraken en eventuele kosten er gelden in uw gemeente en kunnen met u een afspraak maken over de levering van een container indien u daar recht op heeft.

    Woont u in de gemeente Montfoort, Oudewater of Zuidplas? Dan kunt hiervoor contact opnemen met uw gemeente.

  9. Stuur hem in een envelop zonder postzegel naar Cyclus, Antwoordnummer 10075, 2800 VB Gouda. Bedankt alvast, ook namens de eigenaar van de pas!

  10. U kunt een nieuwe pas aanvragen via onze Klantenservice. Onze medewerkers weten welke afspraken en eventuele kosten er gelden in uw gemeente. Let op: Per huishouden verstrekken wij één milieupas. Als u een nieuwe milieupas aanvraagt, blokkeren wij uw oude pas en leveren wij binnen drie werkdagen een nieuwe pas. Wij verzoeken u uw oude pas te retourneren.

    Inwoners van de gemeenten Krimpen aan den IJssel, Montfoort en Oudewater dienen contact op te nemen met de betreffende gemeente voor het aanvragen van een nieuwe pas. Inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk kunnen terecht op deze website. 

  11. Log hiervoor in op de digitale afvalkalender en klik op Milieustraat.

  12. Selecteer op de homepage de Milieustraat dat u gaat bezoeken en u ziet de adresgegevens en openingstijden in één oogopslag. Uitgebreide informatie over de Milieustraat vindt u op de digitale afvalkalender.

  13. Nee. Kijk voor de openingstijden van de Milieustraat op de homepage van deze website of in de digitale afvalkalender.
    Let op: Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag zijn geen officiële feestdagen. Op die dagen gelden de reguliere openingstijden. 
    Op 5 december, 24 december en 31 december gelden bij Cyclus de reguliere openingstijden.

    Voor de Milieustraten die door de gemeente zelf worden beheert kunnen er afwijkingen zijn. Raadpleeg de website van uw gemeente voor meer informatie.

  14. De afvalscheidingswijzer geeft u het juiste antwoord.

  15. Als het buiten warm is kan het afval in uw GFT-container gaan stinken. Dat is vervelend maar er is iets tegen te doen:

    • Leg een dunne krant op de bodem van uw GFT-container
    • Plaats uw container indien mogelijk in de schaduw
    • Laat de deksel iets openstaan door er bijvoorbeeld een blok hout tussen te plaatsen
    • Laat vochtig GFT-afval, zoals etensresten, eerst uitlekken u het in de container gooit
    • Wikkel GFT-, vlees- of visresten in een stukje krant
    • Wissel (vochtig) keukenafval af met droog tuinafval