Houten gebruiksvoorwerpen krijgen 2e kans op het afvalbrengstation Gouda

Terug naar overzicht

Houten gebruiksvoorwerpen krijgen 2e kans op het afvalbrengstation Gouda

Op 10 februari 2021 start Cyclus in samenwerking met de gemeente Gouda, MBORijnland en stichting Bizon met een circulair initiatief op het afvalbrengstation in Gouda.

De gemeente Gouda en Cyclus zetten zich samen in om de hoeveelheid (grof)restafval te verminderen en de inzameling van waardevolle grondstoffen te verhogen. Veel grondstoffen die op het afvalbrengstation worden ingezameld zijn zeer geschikt voor hergebruik en recycling.

Weggooien is zonde!
Vanuit deze gedachte is er een samenwerking ontstaan tussen Cyclus, gemeente Gouda, MBORijnland en stichting Bizon. Houten meubels en gebruiksvoorwerpen die geschikt zijn voor een opknapbeurt worden verzameld op het afvalbrengstation en opgeknapt door studenten van MBORijnland. De opgeknapte voorwerpen worden vervolgens door stichting Bizon via de kringloopwinkel verkocht. Zo krijgen oude spullen een 2e leven!

Vanaf 10 februari kunnen inwoners van Gouda elke woensdag en donderdag op het afvalbrengstation Gouda terecht voor het inleveren van uw houten gebruiksvoorwerpen bij het verzamelpunt. Het verzamelpunt is geopend tijdens de reguliere openingstijden van het afvalbrengstation. Let op: voor toegang op het afvalbrengstation is een reservering verplicht. Klik hier voor meer informatie. 

Dit circulaire initiatief betreft een pilot voor houten gebruiksvoorwerpen. Mogelijk wordt dit in de toekomst uitgebreid met andere soorten materiaal.

"