Hoe werkt de Schillenboer?

Pilot: Schillenboer Prinsessenflats Gouda

Hoe werkt het?
Net als vroeger komt de Nieuwe Schillenboer bij u langs in de flat. U kunt kiezen uit een eigen GFE-bakje voor in de keuken. Hier bent u in september 2020 over geïnformeerd middels een flyer. Het GFE-bakje kunt u gebruiken in bijvoorbeeld de keuken. Ook ontvangt u een rol biologisch afbreekbare zakjes voor in het bakje. Zo blijft het schoon! Bij het koken, afruimen, of het schillen van bijvoorbeeld een appel, doet u de schillen en restjes in uw GFE-bakje.

De inzameling
In september 2020 is de gemeente Gouda samen met Cyclus gestart met een pilot voor het huis-aan-huis inzamelen van uw GFE-afval (groente-, fruit en etensresten). De Nieuwe Schillenboer. We zijn hiermee van start gegaan omdat we zien dat er nog veel GFE bij het restafval belandt. Maar ook om het voor u een stukje makkelijker te maken om het GFE-afval te scheiden. Binnenkort zal er bepaald worden of we de service van de Nieuwe Schillenboer verder voort zetten. Daarnaast voeren we een aanpassing toe op inzameling.

Vanaf april wijzigt de inzameling en zal de Schillenboer twee keer per week langs komen om het GFE in te zamelen. Ook komt de Schillenboer niet meer in de avond maar 's middags bij u langs.

  • De Schillenboer komt wekelijks op dinsdag en vrijdag bij u langs. Zorg dat uw GFE-bakje uiterlijk om 12:30 uur voor uw woning staat aangeboden. De Schillenboer leegt deze tussen 12:30 en 16:00 uur. 
     
  • Let op: de pilot van de Nieuwe Schillenboer stopt. Op vrijdag 30 april zal de laatste inzamelronde zijn van de Schillenboer. Na 30 april kunt u natuurlijk nog wel gebruik maken van de verzamelcontainers voor GFT+E die verspreid staan bij de flats.