Herhaling pilot grof huishoudelijk afval op het grondstoffenplein in Waddinxveen

Terug naar overzicht

Herhaling pilot grof huishoudelijk afval op het grondstoffenplein in Waddinxveen

De pilot met het extra sorteren van grof huishoudelijk afval op het grondstoffenplein in Waddinxveen krijgt in oktober een vervolg. Vanwege het succes met de pilot in de maand mei, krijgen inwoners in de maand oktober opnieuw de mogelijkheid om grof huishoudelijk afval extra te laten sorteren. Dit gebeurt op het grondstoffenplein in gemeente Waddinxveen. Laat uw grof huishoudelijk afval extra sorteren en u zult verbaasd zijn hoeveel waardevolle grondstoffen we er nog uit kunnen halen. 

Hoe werkt het?

  • U levert grof huishoudelijk afval in op het grondstoffenplein.
  • Een medewerker vraagt u of hij uw afval apart mag houden
  • Een medewerker van Promen haalt het grof huishoudelijk afval uit elkaar, waarbij hij elke grondstof extra sorteert.
  • Het gesorteerde afval komt in de juiste container terecht. Zo gaat er zo min mogelijk verloren, want elke grondstof is waardevol!

Van 3 tot en met 31 oktober 2022 haalt een medewerker uw grof huishoudelijk uit elkaar. 

Neem een kijkje bij de sorteertafel

Benieuwd hoeveel waardevolle grondstoffen er nog uit het afval gehaald kunnen worden? Neem dan gerust een kijkje bij de sorteertafel. U kunt zelf ook het afval extra sorteren. Door bijvoorbeeld het stukje stof van de stoel te snijden of de spijkers uit het hout te halen.

Afval scheiden, maak het waardevol

Nog ongeveer 40% van het grof huishoudelijk afval bevat waardevolle grondstoffen. De gemeente Waddinxveen en Cyclus zetten zich samen in om zoveel mogelijk waardevolle grondstoffen uit het grof huishoudelijk afval te halen. Deze grondstoffen zijn vaak zeer geschikt voor hergebruik of recycling.

Medewerkers van Promen kijken welke waardevolle grondstoffen uit het grof huishoudelijk afval gehaald kunnen worden. Denk aan harde kunststoffen, hout en ijzer. Het extra sorteren van het grof huishoudelijk afval betreft een pilot. Deelname is vrijblijvend voor de inwoners van Waddinxveen en zijn geen kosten aan verbonden. 

Bekijk de flyer.