Grondstoffenplein Waddinxveen officieel geopend!

Terug naar overzicht

Grondstoffenplein Waddinxveen officieel geopend!

Op vrijdag 14 januari om 12.00 uur werd het Grondstoffenplein officieel geopend voor de inwoners van Waddinxveen. Wethouder Leferink, wethouder Kortleven en mevrouw Boot (directeur Cyclus) waren de eerste bezoekers van het Grondstoffenplein.

Het Grondstoffenplein biedt meer mogelijkheden voor het gescheiden aanleveren van afval. Afval dat u naar het Grondstoffenplein brengt wordt daar in meer dan 20 containers gescheiden ingezameld. Hierdoor wordt veel van dit afval hergebruikt om nieuwe producten te maken of energie op te wekken. Het Grondstoffenplein heeft een verhoogd bordes waardoor de verschillende soorten afval makkelijk in de containers worden geplaatst. Ook is er een depot voor klein chemisch afval.

Samen van afval naar grondstof
Nog steeds komen veel herbruikbare grondstoffen in het restafval. En dat is zonde. Door afval goed te scheiden blijven waardevolle grondstoffen over. Van deze grondstoffen worden nieuwe producten gemaakt. Schoon hout wordt gebruikt om spaanplaten te maken. Oud plastic wordt gebruikt om nieuwe plastic producten te maken, bijvoorbeeld een plastic emmer of bloempot. Er is eigenlijk maar weinig afval waarvan we geen nieuwe producten kunnen maken. Dus lever deze waardevolle grondstoffen in bij het Grondstoffenplein.

Geen huishoudelijk restafval meer inleveren bij het Grondstoffenplein
Bij het Grondstoffenplein kunnen verschillende soorten afval en grofvuil gescheiden worden ingeleverd. Zakken met huishoudelijk restafval kunnen niet worden ingeleverd bij het Grondstoffenplein. Restafval gooit u in de verzamelcontainer of minicontainer aan huis.

Grondstoffenplein extra openingstijden

• Vrijdag 14 januari (1e openingsdag) van 12.00 - 16.30 uur
• Zaterdag 15 januari van 09.00 - 16.00 uur
• Maandag 17 januari t/m vrijdag 21 januari van 12.00 - 16.30 uur
• Zaterdag 22 januari van 09.00 - 16.00 uur

Vanaf 24 januari 2022 gelden weer de normale openingstijden:
• maandag, woensdag, vrijdag van 13.30 - 16.30 uur
• zaterdag van 09.00 - 16.00 uur

Meer informatie
Het Grondstoffenplein is bereikbaar via de Kanaaldijk. Kijk voor meer informatie over het Grondstoffenplein in de digitale afvalkalender van Cyclus op www.cyclusnv.nl/afvalkalender of download de Cyclus afval-app.