Gratis ophaalservice voor gebruikte spullen in Krimpen aan den IJssel

Terug naar overzicht

Gratis ophaalservice voor gebruikte spullen in Krimpen aan den IJssel

Om te voorkomen dat bruikbare spullen bij het restafval belanden, bieden de gemeente Krimpen aan den IJssel, Cyclus en Byewaste een gratis ophaalservice aan huis aan. Het gaat om de inzameling van oude boeken, elektronica, speelgoed en textielwaren. Inmiddels hebben al veel inwoners van Krimpen aan den IJssel gebruik gemaakt van deze dienst.

Met deze gratis service kunnen inwoners van Krimpen aan den IJssel gebruikte boeken, elektronica, speelgoed en textielwaren met een maximumformaat van 40 x 40 x 40cm (vergelijkbaar met een verhuisdoos) door afvalinzamelaar Cyclus kosteloos aan huis op laten halen. Cyclus zorgt er vervolgens voor dat de gebruikte spullen een tweede leven krijgen. Bijvoorbeeld via de kringloopwinkels in de buurt.

Aanmelden

Het maken van een afspraak gaat makkelijk via de mobiele app van Byewaste. Deze is gratis te downloaden in de appstores van iOS en Android. Het is ook mogelijk om een afspraak in te plannen via www.byewaste.nl. Na het aanmaken van een account, ziet u gelijk de beschikbare ophaaldata voor uw wijk.

Geef terug aan uw medemens én de planeet

Bruikbare spullen belanden vaak nog bij het restafval en dat is zonde. Restafval wordt verbrand terwijl spullen vaak nog hergebruikt kunnen worden. Deze worden vervolgens aangeboden via lokale kringloopwinkels. De spullen die niet meer herbruikbaar zijn, gaan naar het Grondstoffencentrum in Krimpen aan den IJssel. Hier worden de spullen gerecycled om te gebruiken als grondstof voor nieuwe materialen.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website www.byewaste.nl. Voor vragen kunnen inwoners contact opnemen met de klantenservice van Cyclus per e-mail: info@cyclusnv.nl of telefonisch: 0182-547500 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).