Gratis ophaalservice voor gebruikte spullen in Krimpen aan den IJssel

Terug naar overzicht

Gratis ophaalservice voor gebruikte spullen in Krimpen aan den IJssel

Heeft u nog boeken, elektrische apparaten, speelgoed, textiel of andere kleine gebruiksvoorwerpen in huis liggen die u niet meer gebruikt? Vaak belanden deze spullen bij het restafval, en dat is zonde. Het merendeel kan namelijk nog prima hergebruikt worden. Daarom komen we deze spullen vanaf nu gratis bij u thuis ophalen. Zo heeft u binnen de kortste keren weer een opgeruimd huis.

Welke spullen kunt u aanbieden?

Wij halen de onderstaande spullen op. Wij halen alleen spullen op met een maximale grootte van 40 x 40 x 40 cm. Dit is vergelijkbaar met een standaard verhuisdoos.

  • Textielwaren: Schone en droge kledingstukken en andere textielwaren (zoals: T-shirts, blouses, broeken, schoenen, riemen, lakens, kussenslopen, beddengoed, etc.)
  • Elektronica: Kleine elektronische apparaten (alles met een batterij of stekker: printers, laptops, telefoons, kabels, blenders, etc.)
  • Mix: Kleine voorwerpen die u voorheen naar de kringloopwinkel zou brengen (zoals: boeken, magazines, speelgoed, keukengerei, woondecor, sport- en babyartikelen, etc.)

Hoe maakt u een afspraak?

Het maken van een afspraak gaat makkelijk via de mobiele app: Byewaste. Deze is gratis te downloaden in de appstores van iOS en Android. Het is ook mogelijk om een afspraak in te plannen via www.byewaste.nl. Na het aanmaken van een account, ziet u gelijk de beschikbare ophaaldata voor uw wijk.

Hoe biedt u uw spullen aan?

Sorteer de spullen die u op wilt laten halen en stop deze per categorie in een aparte doos of tas. Label deze met de (printbare) stickers van Byewaste of pen en papier. Schrijf in het laatste geval Byewaste en de naam van de categorie (textiel, elektronica of mix) op het label. Op de ophaaldag zet u de spullen voorafgaand aan het gekozen tijdslot buiten voor uw deur. Wij zorgen voor de rest!

Geef terug aan uw medemens én de planeet

Dit initiatief is in samenwerking met Cyclus, de gemeente Krimpen aan den IJssel en Byewaste opgezet om te voorkomen dat bruikbare spullen tussen het restafval verloren gaan.

  • Als uw aangeboden spullen nog in een goede staat zijn, worden deze hergebruikt via lokale kringloopwinkels.
  • De spullen die niet meer herbruikbaar zijn gaan naar het Grondstoffencentrum. Hier worden deze gerecycled om te gebruiken als grondstof voor nieuwe materialen.

Wanneer u gebruik maakt van de gratis ophaalservice, geeft u dus terug aan uw buren én de planeet.

Meer informatie?

Meer informatie is te vinden op de website www.byewaste.nl. Voor vragen kunnen inwoners contact opnemen met de klantenservice van Cyclus per e-mail: info@cyclusnv.nl of telefonisch: 0182-547500 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).