Gratis GreenClips voor inwoners van Gemeente Gouda

Terug naar overzicht

Gratis GreenClips voor inwoners van Gemeente Gouda

Het fris houden van de container met groente-, fruit- en tuinafval + etensresten (GFT+E) kan een uitdaging zijn. Zeker met wat warmer weer ontstaan er in deze bak al snel condens, stank en maden. De GreenClip is een handig hulpmiddel om deze ongemakken te beperken. Om inwoners van Gouda kennis te laten maken met de GreenClip, slaan Gemeente Gouda en Cyclus de handen ineen. Van 10 tot en met 13 oktober krijgen inwoners nog een kans om gratis een GreenClip op te halen bij de kraam naast de Mobiele Milieustraat. In september deelden Gemeente Gouda en Cyclus ook al GreenClips uit.

Wat is een GreenClip en wat zijn de voordelen?

De GreenClip is een kleine, kunststof clip die u aan de rand aan de voorkant van de container bevestigt. De deksel blijft dan een stukje open staan. Hierdoor kan er lucht door de container stromen. Dat zorgt ervoor dat het groente-, fruit- en tuinafval + de etensresten uitdrogen. De lucht in de container voorkomt broei- en condensvorming in uw container. Dit vermindert de kans op nare geurtjes, vliegen en maden. Ook vermindert het volume van het GFT+E afval en zo is uw container ook minder zwaar.

Zo komt u aan de GreenClip

Op 10, 11, 12 en 13 oktober staat de Mobiele Milieustraat van 9.30 tot 15.30 uur in Gouda. Bij het kraampje naast de Mobiele Milieustraat kunt u als inwoner van Gouda een GreenClip gratis afhalen. Een medewerker van Cyclus deelt de medewerker de GreenClip uit en geeft u nog meer tips over het inzamelen van GFT+E. Voordat u de GreenClip krijgt, stellen we u een aantal vragen om de werking van de clip te kunnen onderzoeken. U ontvangt één GreenClip per adres. Op is op!

U kunt een GreenClip afhalen op de volgende locaties:

  • 10 oktober: Gildenburg, winkelcentrum Bloemendaal
  • 11 oktober: Middenmolenplein, winkelcentrum Goverwelle
  • 12 oktober: Schouwburgplein, Binnenstad
  • 13 oktober: Constantijn Huygenstraat, Korte Akkeren

Uw GFT+E is waardevol

Van het GFT+E afval kan compost en groen gas gemaakt worden. Het is dus belangrijk om dit afval apart in te zamelen in de GFT+E container. Gooi GFT+E niet weg bij het restafval, maar verzamel met behulp van de GreenClip zoveel mogelijk GFT+E gescheiden in. Zo wordt er geen voedsel verspild en krijgen deze waardevolle grondstoffen opnieuw een functie als bijvoorbeeld bodemverbeteraar of energiebron voor het verwarmen van woningen. Heeft u geen GreenClip kunnen bemachtigen? Ontdek meer tips voor een frisse en schone container.