Gemeente Montfoort en Cyclus ondertekenen contract afvalinzameling

Terug naar overzicht

Gemeente Montfoort en Cyclus ondertekenen contract afvalinzameling

Onlangs is de overeenkomst getekend voor het inzamelen van afval in gemeente Montfoort. Vanaf 1 januari 2019 gaat Cyclus voor minimaal vier jaar de afvalinzameling in Montfoort en Linschoten verzorgen. Het werkpakket bestaat voor Cyclus grofweg uit het inzamelen van het huishoudelijk afval én het afhandelen van vragen en klachten rondom de afvalinzameling van huishoudelijk afval. Restafval wordt vanaf volgend jaar eens per twee weken opgehaald. 

75% afvalscheiding in 2020
Gemeente Montfoort is blij met de nieuwe samenwerking. De aanpak van Cyclus past goed bij het gemeentelijk beleid om afval bij de bron (aan huis) te sorteren. Daardoor kan waardevol afval opnieuw worden gebruikt voor nieuwe producten. Wethouder Jocko Rensen: “De resultaten van de afgelopen jaren laten zien dat de inwoners van Montfoort en Linschoten hun afval steeds beter scheiden. Dat is hartstikke mooi en die trend moeten we vooral blijven voortzetten. Evengoed hebben we gemerkt dat een deel van de inwoners moeite had met het vierwekelijks ophalen van restafval. Daaraan komen we nu tegemoet. Natuurlijk blijft de duurzaamheidsdoelstelling wel staan. De landelijke overheid bepaalt nog steeds het scheidingspercentage: 75% afvalscheiding in 2020. Ondanks dat we het restafval nu vaker gaan ophalen, heb ik er alle vertrouwen in dat de inwoners hun afval goed blijven scheiden en dat we deze doelstelling met elkaar gaan realiseren.” 

Samenwerken aan afvalvrij
Ook Cyclus is tevreden met de nieuwe samenwerking. “Ik ben blij met het vertrouwen dat de gemeente in Cyclus stelt. De gemeentelijke aanpak sluit aan op onze visie om samen met inwoners restafval te voorkomen en waardevolle grondstoffen goed te scheiden. Op naar een afvalvrije gemeente!”, aldus directeur Jan Krapels van Cyclus.

Wijzigingen voor de inwoners
Vanaf 2019 haalt Cyclus het restafval eens in de twee weken op. Voor pmd- en gft-afval blijft de ophaalfrequentie gelijk. De ophaaldagen kunnen wijzigen, net als de rijroutes van de vrachtwagens. Vanaf volgend jaar kunnen inwoners met al hun vragen en meldingen over de inzameling van het huishoudelijk afval rechtstreeks terecht bij Cyclus. Medio december ontvangen alle inwoners een brief van Cyclus met daarin uitgebreide informatie.