Geef jij ook een duim omhoog tijdens de Week van de AfvalHelden?

Terug naar overzicht

Geef jij ook een duim omhoog tijdens de Week van de AfvalHelden?

Van maandag 6 tot en met zondag 12 maart is het in heel Nederland de Week van de AfvalHelden. Cyclus doet mee aan deze week en roept inwoners op om alle mannen en vrouwen die ervoor zorgen dat het afval wordt ingezameld en de straten netjes blijven in het zonnetje te zetten. Geef ze een duim omhoog, hang een kleurplaat of poster achter het raam, of beloon ze met een grote glimlach.

In de gemeenten Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Kaag en Braassem, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Lansingerland, Montfoort, Nieuwkoop, Oudewater, Waddinxveen en Zuidplas zorgen de medewerkers van Cyclus dagelijks voor het ophalen van het afval en/of het schoon en netjes houden van de straten. Het gaat om werk waar kennis en professionaliteit voor nodig is. Ze dragen allemaal bij aan een betere en schonere wereld en zijn onmisbaar voor de samenleving.

Duim omhoog 

Inwoners kunnen deze week ook iets betekenen voor de AfvalHelden. Zij kunnen de medewerkers een grote glimlach of een duim omhoog geven. De kleine inwoners kunnen hier een tekening downloaden en deze achter het raam of op de minicontainer plakken.

In het zonnetje 

In de Week van de AfvalHelden geven veel gemeenten, organisaties en bedrijven in het hele land hun 30.000 werknemers extra waardering. Verschillende acties worden op touw gezet. In een aantal gemeenten gaan de wethouders aan de slag als belader, medewerker milieustraat of reiniging. Daarnaast worden er leuke activiteiten georganiseerd voor de medewerkers van Cyclus. Veel van de lokale of landelijke acties gaan we terugzien in de media.

Landelijk initiatief 

De Week van de AfvalHelden is een initiatief van de brancheorganisaties NVRD, Vereniging Afvalbedrijven, TLN en O&O fonds GOE, die gaan over afval, reiniging, transport en verwerking in Nederland. De Week vond in 2021 voor het eerst plaats.

Collage van de afvalhelden