Veelgestelde vragen reserveren milieustraat

De milieustraten (afvalbrengstations) in gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda en Krimpenerwaard zijn alleen nog toegankelijk voor inwoners die vooraf een reservering hebben gemaakt en woonachtig zijn in de betreffende gemeente. Dit houdt in dat inwoners verplicht via een online reserveringssysteem een afspraak moeten maken om het afval in te leveren op de milieustraat. Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen over dit onderwerp. 

Veelgestelde vragen

 1. Met het reserveringssysteem wordt het aantal bezoekers verdeeld over de dag en zijn bezoekers altijd verzekerd van een plek zonder lange wachttijden. Onveilige situaties voor bezoekers en medewerkers worden verkleind door het voorkomen van lange wachttijden, filevorming en clustering van bezoekers. De gemeente en Cyclus hopen hiermee een betere service te bieden aan de inwoners.

 2. Reserveren voor een bezoek aan de milieustraat in Gouda is vanaf maandag 4 januari 2021 verplicht. Reserveren voor een bezoek aan de milieustraat in Bergambacht in vanaf maandag 1 februari 2021 verplicht. Reserveren voor de milieustraat Bodegraven is vanaf maandag 1 maart 2021 verplicht.

  Reserveren kan maximaal twee weken vooruit. 

 3. Milieustraat Bergambacht: Klik hier voor het maken van een reservering.

  Milieustraat Bodegraven: Klik hier voor het maken van een reservering.

  Milieustraat Gouda: Klik hier voor het maken van een reservering.

   

  Een reservering maken kan ook op onderstaande drie manieren; via de website, digitale afvalkalender en Cyclus-app. 

  Website

  - Ga naar www.cyclusnv.nl.
  - Ga op de homepage naar 'Informatie Milieustraten'.
  - Klik op 'Selecteer uw milieustraat' en kies uw gemeente.
  - Klik op de link om te reserveren. U komt nu op de reserveringspagina terecht. 

  Digitale afvalkalender 

  - Ga naar afvalkalender.cyclusnv.nl
  - Vul uw postcode en huisnummer in
  - Kies bij Afvalstromen voor 'Milieustraat'
  - Klik op de link om te reserveren. U komt nu op de reserveringspagina terecht. 

  Cyclus-app

  - Download de Cyclus-app indien u deze nog niet had.
  - Vul uw postcode en huisnummer in.
  - Ga naar 'Afvalinformatie'.
  - Klik op 'Milieustraat'.
  - Onder de openingstijden vindt u de link om te reserveren, klik hierop. U komt nu op de reserveringspagina terecht. 

   

  Heeft u geen digitale middelen ter beschikking? Dan kunt u onze klantenservice bellen op 0182-547500 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur). Zij helpen u graag verder. 

 4. Het is belangrijk dat u uw reserveringsbevestiging die u op uw e-mail heeft ontvangen, aan te tonen bij de ingang van de milieustraat. Onze voorkeur gaat er naar uit om dit digitaal aan te tonen. 

  Daarnaast dient u zoals gebruikelijk een poststuk en/of uw afvalpas aan te kunnen tonen. 

 5. Dit kan komen omdat u een datum selecteert waarop de milieustraat is gesloten of omdat er geen plek meer is. Het kan ook komen omdat u een datum heeft geselecteerd die buiten het reserveringstermijn valt. Reserveren kan maximaal twee weken vooruit. 

 6. Inwoners die gereserveerd hebben mogen een kwartier te vroeg of te laat komen. Komt u vroeger of later dan dit tijdstip, dan kunt u een bezoek aan de milieustraat proberen maar bent u niet verzekerd van toegang. van 12.00 tot 12.30 uur is de milieustraat vanwege pauze gesloten. Komt u op dit tijdstip aan, dan moet u even wachten tot na 12.30 uur. 

 7. Reserveert u een bezoek aan de milieustraat via ons reserveringssysteem, dan vragen wij om uw achternaam, e-mailadres en postcode. Deze persoonsgegevens worden enkel en alleen gebruikt voor het registreren en bevestigen van uw afspraak en dienen ter controle of u recht hebt op toegang tot de betreffende milieustraat. Deze gegevens worden niet gebruikt voor marketingdoeleinden en worden niet aan derden verstrekt. 

 8. Het reserveren is op dit moment alleen verplicht voor de milieustraat Bodegraven, Gouda en Bergambacht. Indien een milieustraat uit een andere gemeente ook gaat werken met een reserveringssysteem worden de inwoners van deze gemeente tijdig geïnformeerd.

 9. Bij vragen over het reserveringssysteem kunt u contact opnemen met de klantenservice van Cyclus per e-mail: info@cyclusnv.nl of telefonisch: 0182-547500 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).