Eerste resultaat PMD-containers in gemeente Gouda positief

Terug naar overzicht

Eerste resultaat PMD-containers in gemeente Gouda positief

Gemeente Gouda en Cyclus hebben donderdag 30 januari 2020 twee ondergrondse containers voor PMD (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons) aan het Olympiadeplein geleegd. Wethouder Hilde Niezen en directeur Linda Boot van Cyclus zijn erg blij met de uitkomst: de containers bevatten alleen PMD-zakken.

“De bewoners mogen trots zijn op het inzamelresultaat”, aldus wethouder Hilde Niezen. De ondergrondse PMD-containers zijn in oktober 2019 bij de flats aan het Olympiadeplein en de Marathonlaan in de plaats gekomen van de kroonringen. 

In gesprek

Het ondergronds PMD inzamelen is een proef. Bewoners van de flats aan de Marathonlaan en het Olympiadeplein hebben de afgelopen maanden de oranje container gebruikt voor hun PMD-afval. Cyclus en de gemeente Gouda wilden kijken of dit goed gaat. Zit er alleen PMD in de container of ook ander afval? Bewoners waren uitgenodigd om te kijken hoe Cyclus de container leegde. Zo konden zij zelf zien hoe goed de buurt het afval scheidt. Ongeveer 40 bewoners kwamen kijken. Voor de aanwezigen was er een koffie-tuktuk waar drinken en iets lekkers klaarstond. Bewoners en medewerkers van de gemeente Gouda en Cyclus gingen ook in gesprek over het inzamelen van afval. 

Afhankelijk van het resultaat van de proef bekijken Cyclus en de gemeente Gouda hoe zij verder gaan met de PMD-inzameling.