Doet u ook mee aan de Verspillingsvrije Week?

Terug naar overzicht

Doet u ook mee aan de Verspillingsvrije Week?

Al ons eten en drinken is met aandacht en energie verbouwd, gekweekt, verwerkt, getransporteerd, gekoeld, of juist verhit, en verpakt. Door goed met ons eten om te gaan en het niet te verspillen, leveren we een grote bijdrage aan het klimaat en onze hele leefwereld.
 

Verspillingsvrije Week 
Als we allemaal elke dag een beetje meer verspillingsvrij worden, dan levert dat direct winst op. Samen Tegen Voedselverspilling organiseert van 7 tot en met 13 september 2021 de derde Verspillingsvrije Week. In deze week wordt iedereen geïnspireerd om thuis minder voedsel te verspillen. Meedoen met de week is op meerdere manieren mooi, want minder verspillen voelt goed en levert winst op voor het milieu én uw portemonnee.

"Als heel Nederland tijdens de Verspillingsvrije Week thuis niets verspilt, levert dat een besparing op van 11,5 miljoen kilo goed voedsel", zegt Toine Timmermans, directeur van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling.

Tips en tricks 
De hele week staat bij Cyclus in het teken van de Verspillingsvrije Week waarbij we tips en tricks geven om thuis meer verspillingsvrij te worden. Met slim kopen, koken en bewaren kunt u heel makkelijk voedselverspilling voorkomen. Met alle tips, de quiz en het bekijken van de video op deze pagina, komt u al een heel eind! 

Wat weet jij al over voedselverspilling? Doe de quiz! 

Hoe lang kun je maaltijd kliekjes bewaren in de vriezer? Hoe kan je appels het beste bewaren? En hoe kan het gunstigst inkopen doen? Doe de online quiz en maak kans op een verspillingsvrij pakket! 

Verspillingsvrij

10 tips om voedselverspilling tegen te gaan

Kliekjes recepten 

Hoe slim je ook je boodschappen inkoopt en afgestemde porties kookt, soms heb je ingrediënten of restjes van een maaltijd over. Weggooien is zonde! Gebruik de ingrediënten voor een kliekjes recept. Wat voor kliekjes je ook over hebt, je kan bijna alles wel weer gebruiken. Makkelijke gerechten voor het verwerken van restjes zijn salades, soep, wrap of een omelet. Klik hier voor een aantal kliekjesrecepten voor oud brood, rijst en pasta.   

Ken jij de 'Too Good to Go' app al? 

Via de ‘Too Good to Go’ koop je een ‘Magic box’ bij een hotel, restaurant of supermarkt bij jou in de buurt. Zo kun je op een afgesproken tijdstip eten ophalen dat niet verkocht is en anders mogelijk wordt weggegooid. Omdat een locatie natuurlijk niet weet wat er verkocht wordt die dag, is de maaltijd die je haalt dus ook nog een verrassing voor jou.

Veel ondernemers uit de Cyclus regio doen mee aan het initiatief. Er is dus altijd een divers aanbod in eten, voor ieder wat wils, tegen een lagere prijs bij jou in de buurt. Van ontbijt tot avondeten en van supermarkt pakketten tot aan lekkere tussendoortjes. Download de app via de App Store of Google Play Store.

Boodschappen