De Mobiele Milieustraat staat binnenkort in Bodegraven-Reeuwijk

Terug naar overzicht

De Mobiele Milieustraat staat binnenkort in Bodegraven-Reeuwijk

Komende maand komt de Mobiele Milieustraat weer naar de inwoners toe. De Mobiele Milieustraat is in maart te vinden in Bodegraven-Noord, Reeuwijk Brug, Waarder, Driebruggen, Bodegraven-Zuid, Nieuwerbrug en Reeuwijk Dorp. Inwoners kunnen er terecht voor het gratis inleveren van klein grof huishoudelijk afval.

Na het succes van voorgaande jaren komt de verplaatsbare grondstoffenunit van Cyclus weer naar de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Inwoners kunnen hier kleine beetjes afval inleveren dat niet bij het restafval hoort, maar dat normaal gesproken naar de milieustraat gebracht moet worden. Denk hierbij aan klein chemisch afval (zoals verfblikken en batterijen), kleine elektrische apparaten (zoals een föhn en laptop), harde kunststoffen (zoals speelgoed en plantenbakjes), metalen (zoals een koekenpan of ijzerdraad), hout (zoals een fotolijstje of krukje) en oud papier en karton. De hoeveelheid die u inlevert moet in een grote boodschappentas passen. Grotere spullen horen thuis op de milieustraat.

U vindt de Mobiele Milieustraat hier:

 • Bodegraven-Noord, Raadhuisplein, bij het gemeentehuis
  Zaterdag 18 maart van 08.30 tot 12.30 uur
 • Reeuwijk Brug, Dunantlaan, bij zalencentrum De Brug
  Zaterdag 18 maart van 13.30 tot 16.00 uur
 • Waarder, Pr. Maximalaan, bij de Huiskamer van Waarder
  Woensdag 22 maart van 12.00 tot 14.00 uur
 • Driebruggen, parkeerplekken Keizersmantel, bij de Hersteld Hervormde Kerk
  Woensdag 22 maart van 14.30 tot 16.00 uur
 • Bodegraven-Zuid, parkeerterrein Indoorweg, bij winkelcentrum Broekvelden
  Zaterdag 25 maart van 09.00 tot 12.30 uur
 • Nieuwerbrug, Graaf Albrechtstraat, bij het Wierickehuis
  Zaterdag 25 maart van 12.30 tot 14.00 uur
 • Reeuwijk Dorp, Reewal, ter hoogte van Vergeer Holland
  Zaterdag 25 maart van 14.30 tot 16.00 uur

Voor een bezoek aan De Mobiele Milieustraat hoeft u niet vooraf te reserveren. Het inleveren van afval is gratis.

Van afval naar grondstof

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 15% aan grof huishoudelijk afval tussen het restafval zit. En dat is zonde, want ook van deze afvalstromen kunnen weer nieuwe grondstoffen gemaakt worden. Het ingeleverde afval bij De Mobiele Milieustraat wordt gerecycled en gebruikt voor nieuwe producten. Het is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Daarnaast kunnen inwoners bij De Mobiele Milieustraat ook terecht voor informatie en advies over afval scheiden. Zo dragen we samen bij aan de landelijke doelstelling ‘Van Afval Naar Grondstof’.

Meer informatie

De Mobiele Milieustraat wordt aangeboden in samenwerking met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. In het kader van de Landelijke Opschoondag op zaterdag 18 maart helpen een aantal dorpteams mee om de actie een succes te maken. Zij vestigen de aandacht op het schoonhouden van de omgeving.

Meer informatie over De Mobiele Milieustraat is te vinden op www.cyclusnv.nl/de-mobiele-milieustraat, in de digitale afvalkalender of download de Cyclus afval-app. Voor vragen kunnen inwoners contact opnemen met de klantenservice van Cyclus per e-mail: info@cyclusnv.nl of telefonisch: 0182-547500 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).