De Mobiele Milieustraat Krimpenerwaard

Bij de Mobiele Milieustraat kunt u terecht voor het inleveren van klein grof huishoudelijk afval, waaronder klein chemisch afval (zoals verfblikken, kwasten en batterijen), kleine elektrische apparaten (zoals een föhn en laptop), kunststof (zoals speelgoed en plantenbakje), metalen (zoals een koekenpan of ijzerdraad), oud papier en karton en hout (zoals een fotolijstje of krukje).

Gratis service

De Mobiele Milieustraat is een gratis service. De hoeveelheid moet in een grote boodschappentas passen. Grotere spullen horen thuis op de milieustraat. Voor een bezoek aan de Mobiele Milieustraat hoeft u niet vooraf te reserveren. 

Data en locaties Krimpenerwaard 2024

De data en locaties worden binnenkort bekend gemaakt. 

Van afval naar grondstof 

Uit onderzoek blijkt dat er ongeveer 15% aan grof huishoudelijk afval tussen het restafval zit. En dat is zonde, want ook van deze afvalstromen kunnen weer nieuwe grondstoffen gemaakt worden. Het ingeleverde afval bij De Mobiele Milieustraat wordt gerecycled en gebruikt voor nieuwe producten. Het is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Daarnaast kunt u bij De Mobiele Milieustraat ook terecht voor informatie en advies over afval scheiden. Zo dragen we samen bij aan de landelijke VANG-doelstelling.

Meer informatie 

De Mobiele Milieustraat wordt aangeboden in samenwerking met de gemeente en wordt ingezet als gratis service, dichtbij de inwoners. Informatie over De Mobiele Milieustraat is ook te vinden in de digitale afvalkalender en Cyclus afval-app. Voor vragen kunt u contact opnemen met onze klantenservice via het meldingenformulier of telefonisch: 0182-547500 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).

Afbeelding van afvalstromen die ingeleverd kunnen worden bij de mobiele milieustraat