De Mobiele Milieustraat komt weer naar de inwoners van Waddinxveen toe!

Terug naar overzicht

De Mobiele Milieustraat komt weer naar de inwoners van Waddinxveen toe!

Na het succes van vorig jaar komt De Mobiele Milieustraat van Cyclus van juni tot en met december weer naar Waddinxveen. Inwoners kunnen hier gratis verschillende soorten afval inleveren. Het gaat om afval dat niet hoort bij het restafval, maar op het Grondstoffenplein. De Mobiele Milieustraat is in juni vier keer te vinden in Waddinxveen.  

Inwoners van de gemeente Waddinxveen kunnen hier terecht voor het inleveren van klein grof huishoudelijk afval. Dit afval is bijvoorbeeld klein chemisch afval (zoals verfblikken, kwasten en batterijen), kleine elektrische apparaten (zoals een föhn en laptop), harde kunststoffen (zoals speelgoed en plantenbakjes), metalen (zoals een koekenpan of ijzerdraad), hout (zoals een fotolijstje of krukje) en oud papier en karton. De hoeveelheid die u mag inleveren, moet ongeveer in een grote boodschappentas passen. Grotere spullen horen thuis op het Grondstoffenplein aan de Coenecoop 53 in Waddinxveen.

Waar en wanneer vindt u De Mobiele Milieustraat?  

De Mobiele Milieustraat staat tot en met december vier keer per maand op een locatie in Waddinxveen. De locaties hebben vaste dagen en tijden. In de maand juni is De Mobiele Milieustraat te vinden op:

  • Donderdag 1 juni van 09.30 tot 15.30 uur op de parkeerplaats aan de Zuidplaslaan.
  • Dinsdag 6 juni van 09.30 tot 15.30 uur voor de parkeergarage op de Oude Dreef.
  • Donderdag 22 juni van 09.30 tot 15.30 uur voor de parkeerplaats aan het Koningin Wilhelminaplein.
  • Zaterdag 24 juni van 09.30 tot 15.30 uur voor de parkeergarage op de Oude Dreef.

Voor een bezoek aan De Mobiele Milieustraat hoeft u niet vooraf te reserveren.  

Van afval naar grondstof

Uit onderzoek blijkt dat er ongeveer 15% aan grof huishoudelijk afval tussen het restafval zit. Dat is zonde, want ook van deze afvalstromen kunnen we weer nieuwe grondstoffen maken. Cyclus laat het ingeleverde afval recyclen. Dit wordt gebruikt voor nieuwe producten. Het is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Daarnaast kunnen inwoners bij De Mobiele Milieustraat ook terecht voor informatie en advies over afval scheiden. Zo dragen we samen bij aan de landelijke doelstelling ‘Van Afval Naar Grondstof’.

Meer informatie

De Mobiele Milieustraat wordt aangeboden in samenwerking met de gemeente Waddinxveen. Meer informatie over De Mobiele Milieustraat is te vinden op www.cyclusnv.nl/de-mobiele-milieustraat, in de digitale afvalkalender of download de Cyclus afval-app. Voor vragen kunnen inwoners contact opnemen met de klantenservice van Cyclus per e-mail: info@cyclusnv.nl of telefonisch: 0182-547500 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).