De Mobiele Milieustraat komt weer naar Bodegraven-Reeuwijk

Terug naar overzicht

De Mobiele Milieustraat komt weer naar Bodegraven-Reeuwijk

Komende maand komt de Mobiele Milieustraat weer naar de inwoners toe. De Mobiele Milieustraat is in november te vinden in Nieuwerbrug, Waarder, Driebruggen, Bodegraven-Noord, Bodegraven-Zuid, Reeuwijk-Brug en Reeuwijk-Dorp. Inwoners kunnen er terecht voor het gratis inleveren van klein grof huishoudelijk afval.

Na het succes eerder dit jaar komt de verplaatsbare afvalunit van Cyclus weer naar de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Inwoners kunnen hier kleine beetjes afval inleveren dat niet bij het restafval hoort, maar dat normaal gesproken naar de milieustraat gebracht moet worden. Denk hierbij aan klein chemisch afval (zoals verfblikken en batterijen), kleine elektrische apparaten (zoals een föhn en laptop), harde kunststoffen (zoals speelgoed en plantenbakjes), metalen (zoals een koekenpan of ijzerdraad), hout (zoals een fotolijstje of krukje) en oud papier en karton. De hoeveelheid die u inlevert moet in een grote boodschappentas passen. Grotere spullen horen thuis op de milieustraat.

U vindt de Mobiele Milieustraat hier:

 • Nieuwerbrug, Graaf Albrechtstraat, bij het Wierickehuis
  vrijdag 11 november van 9.00 tot 12.00 uur.
 • Waarder, Pr. Maximalaan, bij de Huiskamer van Waarder
  woensdag 16 november van 9.00 tot 12.00 uur.
 • Driebruggen, parkeerplekken Keizersmantel, bij de Hersteld Hervormde Kerk
  woensdag 16 november van 13.00 tot 15.00 uur.
 • Bodegraven-Noord, Raadhuisplein, bij het gemeentehuis
  vrijdag 25 november van 9.00 tot 12.00 uur.
 • Bodegraven-Zuid, parkeerterrein Indoorweg, bij winkelcentrum Broekvelden
  vrijdag 25 november van 13.00 tot 15.00 uur.
 • Reeuwijk-Brug, Dunantlaan, bij zalencentrum De Brug
  zaterdag 26 november van 9.00 tot 12.00 uur.
 • Reeuwijk-Dorp, Reewal, ter hoogte van Vergeer Holland
  zaterdag 26 november van 13.00 tot 15.00 uur.

Voor een bezoek aan De Mobiele Milieustraat hoeft u niet vooraf te reserveren.

Van afval naar grondstof

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 15% aan grof huishoudelijk afval tussen het restafval zit. En dat is zonde, want ook van deze afvalstromen kunnen weer nieuwe grondstoffen gemaakt worden. Het ingeleverde afval bij De Mobiele Milieustraat wordt gerecycled en gebruikt voor nieuwe producten. Het is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Daarnaast kunnen inwoners bij De Mobiele Milieustraat ook terecht voor informatie en advies over afval scheiden. Zo dragen we samen bij aan de landelijke doelstelling ‘Van Afval Naar Grondstof’.

Meer informatie

De Mobiele Milieustraat wordt aangeboden in samenwerking met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. In Reeuwijk-Brug en Bodegraven-Noord helpen de wijkteams mee om de actie een succes te maken en om de aandacht te vestigen op het schoonhouden van de omgeving. Dit gebeurt onder andere door het houden van een zwerfafvalinzameling in de buurt.

Meer informatie over De Mobiele Milieustraat is te vinden op www.cyclusnv.nl/de-mobiele-milieustraat, in de digitale afvalkalender of download de Cyclus afval-app. Voor vragen kunnen inwoners contact opnemen met de klantenservice van Cyclus per e-mail: info@cyclusnv.nl of telefonisch: 0182-547500 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).

De Mobiele Milieustraat in Bodegraven