De Mobiele Milieustraat komt naar Bodegraven-Reeuwijk

Terug naar overzicht

De Mobiele Milieustraat komt naar Bodegraven-Reeuwijk

Na het succes van de Mobiele Milieustraat in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk in maart 2021 komt de Mobiele Milieustraat in september weer naar de inwoners toe. De Mobiele Milieustraat is een verplaatsbare unit die verschillende plaatsen in de regio aandoet. Inwoners kunnen er terecht voor het gratis inleveren van verschillende afvalstromen die niet bij het restafval horen maar op het afvalbrengstation. De Mobiele Milieustraat is op zaterdag 18 en 25 september te vinden in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.
 

Inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk kunnen hier terecht voor het inleveren van klein grof huishoudelijk afval, waaronder klein chemisch afval (zoals verfblikken en batterijen), kleine elektrische apparaten (zoals een föhn en laptop), harde kunststoffen (zoals speelgoed en plantenbakjes), metalen (zoals een koekenpan of ijzerdraad), hout (zoals een fotolijstje of krukje) en oud papier en karton. De hoeveelheid dat ingeleverd mag worden moet ongeveer in een grote boodschappentas passen. Grotere spullen horen thuis op het afvalbrengstation.
 

Waar en wanneer
De Mobiele Milieustraat is in september op vier verschillende locaties te vinden:

  • Zaterdag 18 september 2021 van 10.00 – 13.00 uur aan de Molendijk ter hoogte van Kerverlandpad in Waarder.
  • Zaterdag 18 september 2021 van 14.00 – 16.00 uur aan de Groene Kruislaan ter hoogte van de Hervormde Kerk in Driebruggen.
  • Zaterdag 25 september 2021 van 10.00 – 13.00 uur aan de Dunantlaan ter hoogte van zalencentrum De Brug in Reeuwijk Brug.
  • Zaterdag 25 september 2021 van 14.00 – 16.00 uur aan de Reewal ter hoogte van Vergeer Holland in Reeuwijk Dorp.

Voor een bezoek aan De Mobiele Milieustraat hoeft niet vooraf gereserveerd te worden. Inwoners worden verzocht zich te houden aan de corona maatregelen.
 

Van afval naar grondstof
Uit onderzoek blijkt dat er ongeveer 15% aan grof huishoudelijk afval tussen het restafval zit. En dat is zonde, want ook van deze afvalstromen kunnen weer nieuwe grondstoffen gemaakt worden. Het ingeleverde afval bij De Mobiele Milieustraat wordt gerecycled en gebruikt voor nieuwe producten. Het is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Daarnaast kunnen inwoners bij De Mobiele Milieustraat ook terecht voor informatie en advies over afval scheiden. Zo dragen we samen bij aan de landelijke doelstelling ‘Van Afval Naar Grondstof’.
 

World Cleanup Day en Burendag
Op 18 september is het World Cleanup Day en 25 september is het Burendag. Grijp deze dagen aan om uw eigen afval weg te brengen naar de Mobiele Milieustraat, maar ook om uw straatje op te schonen. Bijvoorbeeld samen met uw buren. Word ook een zwerfafval-opruimer! Meld u bij de kraam van de gemeente, bij de Mobiele Milieustraat, en u krijgt een afvalknijper en afvalzakken. U kunt uzelf ook altijd als zwerfafval-opruimer aanmelden bij de gemeente, via 0172-522522 of info@bodegraven-reeuwijk.nl. De tijd en uw inzet bepaalt u natuurlijk zelf. Samen vegen we de vloer aan met zwerfafval!
 

Meer informatie
De Mobiele Milieustraat wordt aangeboden in samenwerking met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Meer informatie over De Mobiele Milieustraat is te vinden op www.cyclusnv.nl/de-mobiele-milieustraat, in de digitale afvalkalender of download de Cyclus afval-app. Voor vragen kunnen inwoners contact opnemen met de klantenservice van Cyclus per e-mail: info@cyclusnv.nl of telefonisch: 0182-547500 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).