De Mobiele Milieustraat

De Mobiele Milieustraat is een verplaatsbare op zonne-energie werkende unit waar u terecht kunt voor het gratis inleveren van verschillende afvalstromen die niet bij het restafval horen maar op het afvalbrengstation. 

Gratis service 

Bij De Mobiele Milieustraat kunt u terecht voor het inleveren van klein grof huishoudelijk afval, waaronder klein chemisch afval (zoals verfblikken, kwasten en batterijen), kleine elektrische apparaten (zoals een föhn en laptop), kunststof (zoals speelgoed en plantenbakje), metalen (zoals een koekenpan of ijzerdraad), oud papier en karton en hout (zoals een fotolijstje of krukje). De hoeveelheid moet in een grote boodschappentas passen. Grotere spullen horen thuis op het afvalbrengstation. Voor een bezoek aan De Mobiele Milieustraat hoeft u niet vooraf te reserveren. Inwoners worden verzocht alleen te komen en zich te houden aan de corona maatregelen.
 

Locatie en data 2021 gemeente Gouda

In het overzicht hieronder vindt u de locatie, data en tijden van De Mobiele Milieustraat bij u in de buurt. 

 

Parkeerterrein Swadenburg in Bloemendaal, Gouda

Parkeerterrein Poldermolenplein in Goverwelle, Gouda

Parkeerterrein schouwburgplein in de Binnenstad, Gouda

Constantijn Huygenstraat Korte Akkeren, Gouda

Oktober

 

 

 

 

Dinsdag 5 oktober

9.30 - 15.30 uur

 

 

 

Woensdag 6 oktober

 

9.30 - 15.30 uur

 

 

Donderdag 7 oktober

 

 

9.30 - 15.30 uur

 

Vrijdag 8 oktober

 

 

 

9.30 - 15.30 uur

Van afval naar grondstof 

Uit onderzoek blijkt dat er ongeveer 15% aan grof huishoudelijk afval tussen het restafval zit. En dat is zonde, want ook van deze afvalstromen kunnen weer nieuwe grondstoffen gemaakt worden. Het ingeleverde afval bij De Mobiele Milieustraat wordt gerecycled en gebruikt voor nieuwe producten. Het is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Daarnaast kunt u bij De Mobiele Milieustraat ook terecht voor informatie en advies over afval scheiden. Zo dragen we samen bij aan de landelijke VANG-doelstelling.

Meer informatie 

De Mobiele Milieustraat wordt aangeboden in samenwerking met de gemeente en wordt ingezet als gratis service, dichtbij de inwoners. Informatie over De Mobiele Milieustraat is ook te vinden in de digitale afvalkalender en Cyclus afval-app. Voor vragen kunt u contact opnemen met onze klantenservice per e-mail: info@cyclusnv.nl of telefonisch: 0182-547500 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).

Afvalstromen De Mobiele Milieustraat