Cyclus start met proef apart inzamelen van opblaasartikelen

Terug naar overzicht

Cyclus start met proef apart inzamelen van opblaasartikelen

De zomerperiode zit er bijna op. Veel mensen hebben genoten -en genieten nog steeds- van het mooie weer met bijvoorbeeld een opblaasbaar zwembadje in de tuin of opblaasbal op het strand. Wat doe je met opblaasartikelen die lek of kapot zijn? Breng ze naar de milieustraat. Vanaf 29 augustus start Cyclus samen met Vinylrecycling een proef om zomerse opblaasartikelen apart in te zamelen. De opblaasartikelen kunnen ingeleverd worden bij de milieustraten in de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas. Door de aparte inzameling krijgen de opblaasartikelen een tweede leven als grondstof voor een nieuw product. De proef loopt tot en met oktober 2022. 

Wat hoort er thuis in deaparte container voor opblaasartikelen?

Denk aan opblaasbare zwembanden, strandballen, opblaasfiguren, zwembandjes, zwembadjes en luchtbedden zonder een laag velours. Dus geen ballonnen en harde ballen (zoals een voet- of volleybal). Ook kunnen de opblaasartikelen ingeleverd worden bij de Mobiele Milieustraat in de deelnemende gemeenten. De opblaasartikelen moeten dan wel in een boodschappentas passen. 

Op deze milieustraten staat een aparte container voor opblaasartikelen:

  • Portugalweg 6, Bodegraven (Bodegraven-Reeuwijk)
  • Goudkade 25, Gouda
  • Stormsweg 11, Krimpen aan den IJssel
  • Veerweg 10, Bergambacht (Krimpenerwaard)
  • Coenecoop 53, Waddinxveen
  • 1e Tochtweg 9B, Nieuwerkerk aan den IJssel (Zuidplas)

Meer weten over het aanbieden van opblaasartikelen? Kijk dan in de digitale afvalkalender

Recycling

Opblaasartikelen zijn gemaakt van PVC. Dit is een materiaal dat goed is te recyclen. Het is daarom zonde om deze artikelen bij het restafval te gooien en te laten verbranden in de verbrandingsinstallatie. Om de zomerse opblaasartikelen een tweede leven te geven, werkt Cyclus samen met Vinylrecycling in Lelystad. Cyclus zamelt de opblaasproducten in, Vinylrecycling zorgt voor de recycling van het PVC. Hierdoor worden opblaasfiguren, luchtbedden en zwembadjes een grondstof voor bijvoorbeeld een tuinslang, slippers en schoenzolen. Zo werken we samen aan een circulaire economie.