Cyclus is de nieuwe afvalinzamelaar in Oudewater

Terug naar overzicht

Cyclus is de nieuwe afvalinzamelaar in Oudewater

Gemeente Oudewater en Cyclus tekenden dinsdag 27 november de overeenkomst waarmee Cyclus de afvalinzameling overneemt van Van Gansewinkel/Renewi. Vanaf 1 januari 2019 verzorgt Cyclus voor minimaal vier jaar de afvalinzameling in Oudewater. Met de komst van Cyclus wijzigen de vaste ophaaldagen.

 

Partners in afvalscheiding
Cyclus is een bekende naam in de regio, de afvalinzamelaar is al actief in diverse naburige gemeenten zoals Bodegraven-Reeuwijk, Gouda en binnenkort ook Montfoort. Wethouder Bas Lont is blij met de nieuwe samenwerking: ,,Hoe beter we ons afval scheiden, hoe minder restafval we overhouden. En dat is goed voor het milieu, want dat betekent dat we minder nieuwe grondstoffen hoeven te winnen. Maar het is ook goed voor onze portemonnee aangezien het verbranden van restafval duur is. De visie en aanpak van Cyclus komen helemaal overeen met de onze, ook zij zetten vol in op zoveel mogelijk recycling van herbruikbare grondstoffen.”

 

Wijziging ophaaldagen
Cyclus is trots op de nieuwe samenwerking. ,,Ik ben blij met het vertrouwen dat de gemeente in Cyclus stelt. Samen met de gemeente en haar inwoners werken we toe naar een afvalvrije gemeente”, aldus directeur Jan Krapels van Cyclus. Vanaf 2019 wijzigen de ophaaldagen en de rijroutes. Het is belangrijk dat het afval op de ophaaldag om 7.30 uur op de aanbiedplaats staat. Vanaf volgend jaar kunnen inwoners van Oudewater met al hun vragen en meldingen over de inzameling van huishoudelijk afval rechtstreeks terecht bij de Klantenservice van Cyclus. Binnenkort ontvangen inwoners de nieuwe afvalkalender waarop alle inzameldagen per afvalsoort overzichtelijk staan aangegeven. Natuurlijk kunnen inwoners ook altijd gebruikmaken van de AfvalWijzer app. Of bekijk de AfvalWijzer online via www.mijnafvalwijzer.nl.