Coördinator Facilitaire Services

Wij zoeken een Coördinator Facilitaire Services met de ambitie om door te groeien!

(32 uur per week)

Cyclus is voor gemeenten, hun inwoners en bedrijven,  de schakel tussen afval en de opwerking tot waardevolle grondstoffen. Wij werken op een maatschappelijk verantwoorde manier aan een schone en veilige leefomgeving. 

Iedere dag zetten onze medewerkers zich in voor een schone en veilige leefomgeving. We opereren in een maatschappij waarin producten en processen steeds meer circulair worden. Wat we nu nog afval noemen, wordt steeds meer gezien en benut als een bron van waardevolle grondstoffen. In de keten van afval naar grondstof wil Cyclus een logistieke sleutelrol vervullen. We spannen ons in om bij te dragen aan het verminderen van afvalstromen in ons verzorgingsgebied, het duurzaam verwerken van grondstoffen en het sluiten van de materiaalkringlopen. Op dit moment bestaat onze rol primair uit het inzamelen van afval in 11 gemeenten en voor enkele van hen ook de reiniging van de openbare ruimte en gladheidsbestrijding.
 

De Functie

Een prachtige startersfunctie! Je start als coördinator van een gedeelte van de werkzaamheden op de afdeling, maar hebt de mogelijkheid om de komende jaren door te groeien tot teamleider van onze afdeling Facilitaire Zaken.

De afdeling Facilitaire Zaken is verantwoordelijk voor het onderhouden van de gebouwen en terreinen en het verzorgen van aanvullende diensten, zoals bijvoorbeeld de catering en het magazijn. De afdeling is verdeeld in hard services, huisvesting en soft services. Voor de soft services zijn wij op zoek naar een coördinator.

Als coördinator help je ons om het team Facilitaire Zaken naar een hoger niveau te tillen. Jij bent de schakel tussen de operatie, de lopende processen en de rest van de organisatie. Bij soft services kun je denken aan zaken als de catering, het magazijn, facilitaire inkoop, beveiliging en schoonmaak. Jij zorgt er voor dat de dagelijkse werkzaamheden goed en efficiënt verlopen, maar je bent ook continu bezig te onderzoeken hoe het nog beter kan. Je stuurt een team aan, bestaande uit facilitaire medewerkers, een magazijnmedewerker en catering medewerkers. Jij werkt intensief samen met de teamleider facilitaire zaken, die ook jouw leidinggevende is. In de toekomst zijn er reële kansen om vanuit de functie door te groeien naar de functie van teamleider.

Wat ga je doen?

Jouw hoofdtaken zijn:

 • Het coördineren van de uitvoering van services en het ondersteunen van de lijn
 • Het dagelijks functioneel aansturen van facilitaire medewerkers
 • Het analyseren en optimaliseren van de processen, om te komen tot een zo efficiënt mogelijke dienstverlening
 • Facilitair projectmanagement
 • Contractmanagement van uitbestede diensten

 

En jij?

Je hebt jouw HBO opleiding in de richting van Facilitaire Dienstverlening (of vergelijkbaar) net afgerond en hebt misschien al enkele jaren werkervaring in diezelfde richting. Je bent energiek, positief kritisch en beschikt over een gezonde dosis ambitie. Je beschikt over organisatorisch (bedrijfsmatig) inzicht, bent ondernemend en proactief. Daarnaast beschik je bij voorkeur over leidinggevende ervaring, kun je goed samenwerken en ben je communicatief vaardig.

Je identificeert je als vanzelfsprekend met onze kernwaarden VOES: Vakkundig, Ondernemend, Eerlijk en Samen presteren.

En verder:

 • Je hebt bij voorkeur al een beetje relevante werkervaring en anders sta je te popelen om nieuwe dingen te leren, je beschikt over een echte growth mindset;
 • Je hebt sterke analytische kwaliteiten, je overziet welke data relevant is en hoe je deze kunt koppelen om tot de juiste inzichten te komen;
 • Je hebt ervaring met leiding geven of, als je dat nog niet hebt, dan weet je hoe het werkt om collega’s in beweging te krijgen, hen mee te nemen in verandering, hen feedback te geven en met hen in gesprek te zijn;
 • Je bent helder in je verwachtingen van anderen en laat je vertrouwen en waardering blijken;
 • Je bent betrouwbaar en hakt knopen door, maar durft ook terug te komen op besluiten als dat nodig blijkt;
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
 • Je bent een echte teamspeler;
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in omgeving Gouda

 

Wat maakt het werken bij Cyclus zo plezierig?

Bij ons is geen dag hetzelfde. Onze medewerkers zijn trots op de collegialiteit en sfeer op het werk. Er is een sterke focus op het werk goed doen, omdat ons werk direct zichtbaar is. In vergelijking met andere bedrijven wordt de balans werk-privé goed gewaardeerd. Thuiswerken is mogelijk. Wij bieden uiteraard goede arbeidsvoorwaarden, zoals een marktconform salaris, opleidingen, een fitnessregeling, kortingen op diverse verzekeringen en reiskostenvergoeding. De vacature is ingeschaald in functieschaal G van de CAO GEO Services. Je wordt bij aanvang ingeschaald aan de hand van jouw relevante werkervaring.

Bovenal biedt deze functie jou doorgroeimogelijkheden. We zouden graag zien dat de coördinator Facilitaire Services binnen een termijn van enkele jaren doorgroeit naar de functie van Teamleider Facilitaire zaken.

Kom jij graag in aanmerking voor deze mooie doorgroeifunctie bij Cyclus?

Stuur dan uiterlijk 1 maart a.s. jouw curriculum vitae en motivatie naar Claudia Wallast (adviseur P&O): P&O@cyclusnv.nl of bel naar 0182-547524. Vragen over de vacature kun je ook stellen aan Ronald van der Wolf, teamleider Facilitaire zaken (06-53763755).

(een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure)