Compostactie Gouda

Terug naar overzicht

Compostactie Gouda

In maart was het de landelijke Compostdag. In gemeente Gouda konden inwoners op verschillende locaties gratis compost afhalen. De uitdeelactie is verlengd! Vanaf woensdag 13 april kunnen inwoners van Gouda gratis compost afhalen op de milieustraat (afvalbrengstation) aan de Goudkade.

Gratis zak compost afhalen milieustraat
Het afhalen van een zak compost is gratis en kan tijdens de openingstijden van de milieustraat. Als u alleen compost komt afhalen hoeft u geen reservering te maken. Komt u ook afval bij de milieustraat brengen, dan is een reservering wel verplicht.

Voor de actie geldt: op = op. 

Waardevolle grondstof
Groente-, fruit- en tuinafval + etensresten (GFT+E) is een waardevolle grondstof dat we hergebruiken. GFT+E afval kan vergist worden. Zo ontstaat er biogas. Hieruit kunnen we groen gas (aardgas) en warmte produceren. Het GFT+E afval dat overblijft na het vergisten, wordt gebruikt om compost van te maken.

Compost verbetert de bodemstructuur, houdt voedingsstoffen vast in de grond en stimuleert het leven van bacteriƫn in de bodem en houdt de grond luchtig. U kunt compost gebruiken voor alle soorten groen. Op de compostzak staat een gebruiksaanwijzing.